torsdag, januari 20, 2011

Lydnad och Palt

Idag på lunchen var det helt fantastiskt väder så jag tog mig friheten att ta lite längre lunch för att hinna åka upp i skogen med hundarna en sväng. Såå långt hinner man ju inte men det är skönt all bonussol man kan få!

Efter jobbet idag så fick hundarna en kortare promenad än vanligt men istället körde jag lite lydnad på vägen. Började med en platsliggning medans jag ställde ut några koner och gick en sväng. Humla satt när jag kom tillbaka så då blev det en ny plats och samma sak igen och då gick det bra. Herrejösses, konstatera att jag inte kört lydnad på nästan två år så jag la ribban lågt. Eftersom Neo var bäst på platsliggningen så fick han börja.

Stegförflyttningar framförallt till vänster blev det till att börja med. Neo var kanon och hade bakdelskontroll!!! Det har han aldrig haft tidigare å det brukar vara det stora problemet.

Efter det så körde jag läggande, sättande och ställande under gång och det var Neo klockren på. Skoj skoj! Var också noga med fotgåendet under de momenten så då blev det ytterligare lite fotträning. Riktigt skoj var det.

Efter detta så var det Humlas tur att köra samma moment. Hon har kanonbra koll på mig vid stegförflyttningar men var lite snabb vid raka transporter så hon hade en tendens att hamna lite före mig så det blev det som jag koncentrerade mest på. Läggande, ställande och sättandet med Humla gick inte lika bra för Humla som för Neo eftersom hon hade en tendens att vilja fuska på läggandet och inte la ner armbågarna ordentligt. I övrigt gick det gock fint så inga stora problem att tala om. Kul att hundarna fick jobba lite mentalt också för en gång skull.

Eftersom Henke var borta idag så passade jag på att äta palt, min egna såklart även om den inte kokades idag utan jag tog fram den som jag hade frusit in när jag kokade före jul.

På kvällen blev det mycket hundsnack med Anette. Tack för ett trevligt samtal, nu håller vi tummarna för att allt klaffar framöver!

Såklart hann jag se i alla fall lite handboll ikväll också även om den viktiga andra halvleken av matchen missades under tiden som jag snackade i telefon.

1 kommentar:

Anette sa...

Jepp - det gör vi ;o))))