lördag, augusti 26, 2023

Mamma 80 år och premiär i elitklass TJP

 Tidig uppstigning och snabb frukost samt en liten promenad med Esset innan jag åkte ner till Umeå för att starta på tollingjaktprov (TJP). Missade deltagarna i nkl då jag tog en skogspromenad när jag kom fram. Såg däremot öppenklass innan det var dags för mig att som första hund starta i elitklass. Tack Karin Hammar och Malin Olofsdotter för nedanstående bilder.

Esset inledde provet bra med en fin ansmygning och en fin tolling. 




Nästföljande dubbelmarkering kastades från samma sida som nätet. Den första landade på land och den andra i vattnet. Esset hämtade markering 1 direkt. Lämnade av ok och sedan när jag skickade så stannade hon till och drack vatten. Hon blir ju flåsig vid tollingen. Kallade därför tillbaka henne och skickade om. Hon sprang ut till kastaren men hade en diffus minnesbild men löste det hela och kom in och lämnade av fint.

På vattendirigeringen hoppade hon i vattnet och upptäckte att det var grunt och vände tillbaka när hon kom ut på djupet. Detta skedde två gånger innan hon simmade ut ordentligt och då simmade hon över och löste det hela fint. Simmade även tillbaka så hon inte behövde springa igenom söket.

Efter detta var det en ganska lång landdirigering som gick tvärs genom nkl/ökl söket och upp i skogen. Esset lyssnade extremt dåligt och ville utforska alla doftplatser. På mer eller mindre egen initiativ så kom hon ut till området och hittade en pytteliten and som hon apporterade.

Efter detta var det söket. Hon sprang rakt ut till gåsen direkt Greppade men la ner tog upp men la ned så jag stöttade henne så hon tog den och kom in med den till mig.

Efter detta genomförde och hämtade hon in hela söket men hade problem med en and som låg i en vattenpuss längst ut i söket som dock kom in till sist.



Tyckte stora delarna av provet var jättebra men dirigeringen, särskilt den på land, var bedrövlig och anden på vattenpussen skulle hon absolut tagit snabbare. Hade uppskattat ett good men köper att det inte blev nått pris den här gången för det fanns grejer både vad gäller markering och söket också. Tyvärr kunde jag inte se övriga startare i elitklass utan åkte direkt hem efter detta. 

Väl hemma så väntade mammas 80-års firande. Vi började med bubbel och lite krustader i lägenheten innan vi promenerade ner till Tages restaurang. 

Här blev det hummer och havskräftssoppa till förrätt för mig, mamma och Ljubo medan Thomas och Karin tog vitlöksbröd.

Till varmrätt åt jag och mamma cognacs-flamberad pepparstek (oxfilé) medan Thomas åt pepparbiff och Karin åt Fjällröding.


Vi drack ett mycket gott vin till maten men vi glömde att fråga vad det kostade och fick en chock när vi konstaterade att det kostade nästan 750kr för en flaska. Oups! Men vad tusan,,, vi delade den på tre och man fyller bara 80 år en gång (i bästa fall 😉)

Det är verkligen en hyffsad utsikt från Tages Sky-bar.




Efter middagen gick vi tillbaka till lägenheten och åt tårta till efterrätt.


Vilken dag!!! Stort Grattis mamma på 80-årsdagen!!!

Inga kommentarer: