onsdag, augusti 02, 2023

Resdag Gränna-Sibbarp

 Uppstigning, frukost och rastning av hundarna samt de tråkiga konstaterandet att motorlampan fortfarande lyst. Ringde hemmaverkstan som rekommenderade att vi skulle åka in på märkesverkstad. Sagt och gjort, första etapp verkstad i Jönköping. De var dock fullbokade och kunde inte hjälpta. Ringde de kommande två verkstäderna efter vår resväg men inte heller de kunde ta emot oss. Vi chansade och åkte vidare och siktade in oss på Ljungby, totalt 14 mil från Gränna där vi började resan idag. 


De var vänliga på verkstan och tog in bilen. Under tiden de undersökte bilen promenerade jag med tjejerna så att de fick en ok promenad. På verkstan kopplade de upp den och felsökte men kunde inte se nått fel. Nollställde lampan och körde en sväng och kopplade sedan upp den igen men inga fel så vi kunde tack och log köra vidare, nu med betydligt lägre bränsleförbrukning då bilen förmodligen gick i nån form av säkert läge tidigare.

Blev mer eller mindre non stopp efter alla verkstadsstopp och vi anlände till Sibbarps camping i Malmö i rimlig tid. Platsen var väldigt skuggig men om det blir varmt så är väl det bra. Vi kommer dessutom inte att vara i vagnen så mycket....

Han konstatera att campingen kommer att bli en utmaning med kaniner precis överallt vilket kommer att hålla Esset sysselsatt. Vinna var förvånansvärt obekymrad över kaninerna.

Vi käkade middag på bistron på campingen, Fish & Chips för mig och Snitsel och strips.

Senare på kvällen gick vi och träffade Håkan och Jeanette och drack lite bubbel med dem innan vi promenerade hem till vår vagn igen.

Blev en riktigt blåsig och regnig natt så jag såg inte fram emot att stå utomhus som skytt en hel dag i morgon.

Inga kommentarer: