onsdag, oktober 16, 2024

Lite jobbkänning....

 Ingen bra natt i natt. Esset mådde tydligen illa och jag vaknade av att hon tassade runt så jag släppte ut henne vid 01:30. Såg att hon åt gräs och kräktes men hon somnade när hon kom in så det var nog inte så farligt. Mindre än en timma senare väckte Esset mig. Hoppade upp och gnällde lite och jag sträckte ner handen men då hör jag hur det skvalar. Jaha ja... Hon kissar så jag flyger upp och lyfter  ut henne så att hon får kissa ute istället. Torkar upp och lägger en tidning under fällen. Tack och lov somnade hon om efter en stund.

Vaknade även när Henke steg upp och medan han gick med Esset så hade jag ut Ettan. Vi somnade om allesammans efter att Henke åkt och sov till efter klockan 8 då min huvudvärk också släppt.

Frukost till Ettan och sedan kaffe till mig. Blev också lite jobbfix på förmiddagen och såg dessutom sista delen av den serie som jag sett senaste dagarna. Såklart en promenad genom byn som genomfördes idag före klockan 11. Idag fick Ettan möta folk med mullrande motorsågar och det fick bara fint... Tjejerna och sen fick tjejerna äta lunch utomhus. Då åker maten raskt ner i Ettans mage...

Efter lunch blev det ett jobbmöte mellan 13-14.30 och sen efter lite vila så fick tjejerna åka ner med på stan då jag hade några ärenden att uträtta. Bilresan gick väldigt fint och Ettan åkte för första gången bak i bilen idag. Vi fixade efter en mellanvägg till bilen så att hundarna kan hänga med i morgon igen. Ettan har gnagt lite på sin tygbur så lag litar inte på att hon blir kvar i den så länge till...

På kvällen blev det ytterligare en promenad genom byn då Ettan fick åka ryggsäck med Henke och Esset fick springa lite lös.

På kvällen fick Ettan tuppjuck och till sist fick hon lite begränsat utrymme så att hon kunde lugna ner sig och vila en stund. Tog väl 5 minuter innan hon accepterade det men då sov hon gott efteråt.

tisdag, oktober 15, 2024

Det kunde varit vi...

 Lite sliten över att vara så på tå hela tiden. Ingen stress men kräver uppmärksamhet hela tiden när man har valp.

Även idag lite sovmorgon efter en lite upphuggen natt med ett par svängar ute. Dagen såg i stort sett ut som i går. Även idag en promenad med tjejerna genom byn. Blev lite senare promenad genom byn idag och lunchen intog jag 14:30. När Henke kom hem gick jag iväg och lät Esset ta in ett sök innan vi käkade middag och sedan skulle jag iväg. Henke fick för första gången vara ensam med hundarna.

Jag och EvaLotta åkte till Iggesund för att se Glada Hudik Teaterns nya film om hur människor med funktionsnedsättningar hanterats i Sverige tidigare. Mycket sevärd och ämnet behöver man verkligen påminnas om och frågan behöver diskuteras. Det är under mina föräldrar och mor och farföräldrars tid och de som institutionernas har dött under min livstid så det är inte evigheter sedan. Kopplingen mot rasism ligger också nära till hands känns det som. 

Ettan hade levt rövare under kvällen men det hade nog ändå gått bra.

måndag, oktober 14, 2024

Först arbetsveckan på egen hand

Bilder kommer

 Ja, nu hade jag ju tagit ledigt men Henke var i alla fall på jobbet. Jag och tjejerna ska nu vara ensamma men tillsammans. I natt sov faktiskt Ettan betydligt bättre från kl. 23 till 05:45. Ut och kissa och bajsa och sedan somnade vi om till klockan 8. Härligt! 

Väl uppe fick Ettan mat, Esset hade redan ätit med Henke samt gått morgonpromenad. Efter det så blev det lite rastning på gården och sedan slog jag mig ner i soffan med en kopp kaffe, nyhetsmorgon och sen lite krimserie "The Team" eller som den hette på svenska Mord utan gränser.

En promenad genom byn med Esset i midjebälte och Ettan i ryggsäck på magen. Ett par stopp ute på täkterna så att Ettan fick springa, eller ja, försöka springa i kapp med Esset.

Lunch intogs och sen slappade vi lite en stund och fortsatt se lite serie mellan varven.

När Henke kom hem försökte jag träna med Esset lite men nä ofokucerat och störande moment gjorde att det inte direkt blev nån träning utan mest en promenad på täkterna med lite apportering.

På kvällen blev det tv-titt och en massa rundor ute på gården för rastning. Det gäller verkligen att vara allert för att det inte ska hända "olyckor" inomhus.

söndag, oktober 13, 2024

Ettans första dag i Hudik

Bilder kommer

 Steg som sagt upp vid 7-tiden och satte oss framför tvn och drack lite kaffe. Ettan åt ok och kissade och bajsade ute på gården. Efter att vi käkat lunch blev det en promenad genom byn. Ettan fick åka ryggsäck medan Esset fick springa lös mesta delen då hon nog hade lite spring i kroppen.

Rastning ute på gården när vi kom tillbaka och sedan vila i soffan för oss vuxna medan Ettan låg nere på mattan intill soffan där Vinna ofta brukade ligga.

Esset accepterade Ettan men uppskattar henna inte än utan fräser i från om hon försöker hoppa upp mot henne i soffan. Ute på gården håller hon sig helst på lite avstånd och går undan när Ettan kommer nära.

Esset fick ett dummesök på eftermiddagen annars blev vi bara hemma. Nu ska Ettan finna sig tillrätta.

lördag, oktober 12, 2024

Hemresa

 Bilder kommer

Efter hotellfrukost och en promenad med de vuxna hundarna var det dags för oss att skriva papper och packa oss iväg tillsammans med Ettan som är första valpen att flytta.

Hon skrek lite i början och sprattlade mycket så jag satte henne i tygburen mellan sätena i baksätet och då tog det inte lång tid innan hon somnade. Körde så länge vi kunde tills det var dags att tanke. Då blev det tankning och rastning av hundar samt mat för Ettan. Vi hade då kommit till Gränna. 

I Norrköping stannade vi åter på MAX och käkade och sedan körde vi vidare mot Stockholm där det tog tvärstopp pga först en havererad bil och sedan bara mycket trafik. TOg nog 45 minuter längre tid nu på vägen hem än när vi åkte ner i går.

Blev ytterligare ett stopp för tankning och rastning innan vi körde hela vägen hem. Anlände hemma vid 20:30 å då var vi rätt trötta. Hundarna fick rasta sig på gården och vi tog lite plock mat till middag. Ettan var inte helt tillfreds och lyckade både kissa och bajsa inomhus och ville absolut inte vara i någon liten hage. Vi bestämde oss för att göra tidig kväll.

Ettan  gnällde i 10-15 minuter men somnade sedan nedanför min säng. Väckte mig vid 3-tiden och då hade hon redan kissat i hagen. Aldrig varit med om valp som kissat i inhägnad tidigare. Torkade upp, var ute och rastade henne å då både kissade och bajsade hon ute.  Sov ytterligare några timmar men sen ville hon ut igen. Kissade och bajsade även då. Klockan 7 steg vi upp och gav  mat och rastade tjejerna ute på gården men det är nästa dag...

fredag, oktober 11, 2024

Långresa

Bilder kommer.

 Steg upp klockan, käkade frukost och rastade Esset sedan bar det av mot Skåne.. Totalt 84 mil skulle avverkas idag. Vi körde ner till Norrköping där det blev både tankning av bil och oss själva samt rastning av Esset. Det gick smidigt genom Stockholm så vi fortsatte raskt vidare efter lunchen och hoppas kunna komma fram lite tidigare än planerat. Vi anlände till Ankhult klockan 17:00.

Gick en promenad med Esset, Bus och Pepita innan vi installerade oss. Esset, Bus och Pepita hittade varandra direkt så att de kunde vara tillsammans. Hälsade lite snabbt på valparna också innan middag.

Först blev det ett glas bubbel med snaks innan middag. Ola och Anette hade sedan fixat en riktig skaldjurmiddag med havskräftor, räkor och rökta räckor till förrätt. Till detta serverades också gott bröd och aioli. Till varmrätt väntade Moules frites. Jösses vilken fest! Till efterrätt serverades citronfromage. Smaskens!

Vid midnatt kröp vi till kojs ute i gäststugan. Vi var trötta efter resan och sov gott tills klockan ringde klockan 7:30.

torsdag, oktober 10, 2024

Sista arbetsdagen....

 Så kom vi till torsdag och det är sista arbetsdagen för denna vecka sen blir det förändringar... Jobbade på till 16 och var på plats hela dagen samt försökte genomföra en inspektion men ansvarig person var borta så vi skjuter på den inspektionen någon veckan.

Efter jobbet blev det en promenad genom byn samt packing inför morgondagens resa.

onsdag, oktober 09, 2024

Spöregn och blåst

Natten mot idag, idag och natten mot i morgon ska det i stort sett regna hela tiden. Usch då trist men å andra sidan så har det väl inte regnat en enda gång under hela september så vi kanske inte ska klaga. Tröstar mig med att det i alla fall inte är kallt eller kommer som snö 😜.

På förmiddagen på jobbet blev det beslutsskrivning och sedan åkte jag hem till Esset på lunch. Tur att det i alla fall är lite fint vid dörren när man kommer hem.

Stora entrén

Lilla entrén

På eftermiddagen väntade ännu en inspektion och lite annat och sen när vi kom hem efter jobbet så blev det en promenad genom byn. Vi klarade oss hyffsat från regn men grått och tråkigt var det allt.

Idag besiktades valparna UA så snart väntar flytt och då kommer lilla Ettan hem till Hudiksvall.

På kvällen kokade jag Vindruvssaft av alla vindruvorna och sen gjorde vi en rätt som vi inte ätit på länge. Ädelostfylld kyckling med en sås på soltorkade tomater, basilika och ädelost. Mums!

tisdag, oktober 08, 2024

Äntligen en löprunda runt

 Fortsatt mörkt och tråkigt väder och det ska tydligen bara bli värre och värre. Idag var det Henke som åkte hem till Esset och jag tog kort lunch när jag var kvar på jobbet. Personalmöte på förmiddagen och sedan beslutsskrivning på eftermiddagen. De första cesiumproverna kom in och de hann jag också med att mäta innan jag gick hem från jobbet klockan 17:00.  Blev 1,75 timmes övertid idag då jag var först på plats och gick sista trots kort lunch.

Väl hemma svirade vi om och gav oss ut på en löprunda. Henke vände och sprang tillbaka genom byn medan jag och Esset för första gången sprang runt vilket innebär at man måste ut på asfaltväg där bilarna kan köra ganska snabbt. Brukar försöka undvika att springa efter Rogstavägen men samtidigt tycker jag att det är roligare att springa runt än att springa samma sträcka fram och tillbaka. Hela rundan visade sig vara precis 6,1 km så det blev längre än vanligt idag också. Tack och lov var det regnuppehåll hela sträckan.

Väl hemma hämtade jag lite grejer i förrådet samt duschade innan det blev middag, Kantarellsoppa så även maten blev höstig.

måndag, oktober 07, 2024

En grå och mörk vecka inleds

 Redan första dagen på veckan så blev det påtagligt att hösten nu verkligen är här. Idag var första morgonen som det faktiskt var mörkt hela vägen till jobbet. Såklart mycket beroende på att det är så mulet väder också....

Dagen bjöd på lite allt möjligt och i alla fall ytterligare en inspektion. Min plan är ju att genomföra lite inspektioner nu för att kunna sitta hemma och skriva så mycket som möjligt senare denna månad.

På lunchen var jag hemma hos Esset och gick en promenad och efter jobbet blev det bara en promenad genom byn.

Var väldigt trött så somnade tidigt i soffan framför tvn.


söndag, oktober 06, 2024

LÅNG promenad

 Sovmorgon även idag då jag sovit lite sisådär även i natt trots att huvudvärken i alla fall gick över efter att jag tagit en tablett. Även idag lite koll på nyhetsmorgon men också ett avsnitt "Tunna blå linjen"

Efter det så gick Henke ut och började tvätta husvagnen medan jag tog med Esset på en promenad och det skulle visa sig bli en lång promenad, över 1 mil på drygt två timmar. Skönt var det att inte ha någon tid att passa och vädret var härligt även om det inte var sol. Till veckan börjar ju älgjakten så då är det inte lika enkelt att röra sig i skogen på helgerna.






Inte konstigt att det är lite vatten i ån. Bävrarna har arbetet flitigt sedan dammen öppnades för ett par år sedan. 

Henke var klar med husvagnen och hade till och med lyckats mecka in den i carporten så nu är alla grejer vintrade. Jag åkte iväg en snabbis och köpte lite ljung till lådorna och tog bort höstkrukorna med blommor som nu frusit. Plockade också in resten av vindruvorna samt vintrade vinrankan.

En sväng på Ica för att handla maten för veckan och sedan hem och laga Tacos eftersom vi inte ätit nån lunch. En riktigt skön dag har det varit! Dessutom har vi fått mycket gjort...

lördag, oktober 05, 2024

Sovmorgon och 18 års fest

 Rejäl sovmorgon efter en natt som varit lite sisådär sömnmässigt. Skönt att kunna ligga kvar i sängen till nån gång efter 9:30 och sedan slappa lite med kaffe framför tvn. Sen frukost och nu gjorde vi Toast till frukost igen som vi brukade göra ibland på helgerna men nu inte gjort på över två månader eftersom vi inte varit hemma.

Blev efter detta en 4 km promenad runt sjön och genom byn innan vi fixade in trädgårdsmöblerna för säsongen. I morgon ska vi även försöka få in husvagnen för säsongen men den måste tvättas först.

Eftersom vi skulle iväg på tidig fest idag så slappade vi och åt lite lätt lunch innan vi bytte om och gjorde oss klara. Lasse och Birgitta hämtade upp oss vid 16:30-tiden och då bar det av till Högsgården för 18 års fest för Klara.

Bubbel, mat, umgänge och frågesport hann vi med innan klockan hade hunnit bli efter 22 och vi kände att det var dags att åka hem till Esset. 

Tvättade bort glittersmink och satte oss och såg tv en stund men somnade till och vaknade med huvudvärk så tog en tablett och gick och la oss istället.

fredag, oktober 04, 2024

Äntligen en hemmahelg

 Som jag nämnt tidigare har det varit nått varje helg i säkert 8-9 veckor i rad. För det mesta har jag varit borta och flänkt men senaste helgen var det Henke som jobbade och därför var borta från tidig morgon till sen kväll. I helgen kommer vi äntligen att vara hemma bägge två.

Dagen bestod dock först av arbete... På förmiddagen var jag och Jenny på bygg upp till Friggesund på inspektion av en verksamhet men ett stort antal bilar. På eftermiddagen var det möte med Plob, räddning, polis och brottssamordnare i kommunen. Det var således full huggning fram till 16:30 vilket är länge för mig på en fredag.  Dessutom med bara en kort lunch så det var tur att Henke var ledig idag så att jag inte behövde hem till Esset.

Esset hade fått bra med promenader idag men jag behövde också röra mig så det blev en promenad genom byn när jag kom hem och sen blev det middag i form av Ceasarsallad.

Trots att Henke varit ledig så somnade han tidigt. Höll mig vaken lite längre men även jag somnade framför tvn.

torsdag, oktober 03, 2024

Hemmajobb och löprunda

 Idag stannade jag hemma och jobbade med skrivelsen från tillsynen som gjordes tillsammans med bygg, räddningstjänsten och polisen för en dryg vecka sedan.

På förmiddagsfikat genomförde jag en löprunda på 5 km i härligt väder.

Vid lunch gick vi en promenad nere på täkterna och idag träffade vi på några rådjur. Även idag var det friskt ute men väldigt fint.

På eftermiddagen fick jag ont i skallen så klockan 16 avslutade jag arbetsdagen och la mig en stund istället.

När Henke kom hem så skurade vi köksmattorna innan vi tog en promenad genom Nordenholm. Först fick dock Esset apportera kanadagåsen några gånger. Nu börjar hon få mycket bättre grepp så att apportera kanadagås är inte längre någon omöjlighet oavsett om den ligger på rygg eller mage.

Henke hade loge så innan middag som idag bestod av palt så skjutsade jag in Henke till OddFellow och senare på kvällen åkte jag in och hämtade honom.

Äntligen fick jag också till uppdateringen av hemsidan så nu har även Ettan en egen sida som dock inte innehåller så mycket information än.

onsdag, oktober 02, 2024

Inspektion och avmaskning

 På förmiddagen var jag ute på inspektion och sen åkte jag direkt hem på lunch. Visade sig att Esset varit dålig i magen och bajsat inne på bägge mattorna i köket. Slängde ut mattorna och spolade av dem med slangen. 

Eftersom jag upplever att Esset varit lite gurglig i luftrören när vi springer och när hon nu var dålig i magen så tänkte jag att det kanske kan vara mask. Ev, har en i träningsgruppen lungmask och eftersom vi snart får hem en valp så bestämde jag mig för att avmaska Esset för säkerhets skull.

Jobbade inne på kontoret på eftermiddagen och stannade på vägen hem på apoteket och köpte avmaskningsmedel som hon fick redan samma kväll.

Blev även en promenad genom byn och en liten extra sväng för att kolla andbeståndet i en tjärn i närheten.


Det var riktigt fint när vi gick men temperaturen sjönk väldigt snabbt och det blev också en kall dimma över marken. När vi kom hem var vi därför lite frusna så vi värmde lite glögg före middagen.

På kvällen började jag uppdatera hemsidan så att Ettan får sin egna sida när hon kommer.

tisdag, oktober 01, 2024

Möten och löprunda

 Tillbaka på jobbet idag med vanligt kontorsjobb på förmiddagen och möten på eftermiddagen. På lunchen var jag som vanligt hemma och käkade lunch och gick en promenad med Esset.

Efter jobbet bytte vi om och gav oss iväg på en löprunda. Det blev 5 km för mig och 4 km för Henke.

Till middag blev det korv i ugn idag. Då använder vi också lite av våra fina äpplen vilket blir jättegott.