fredag, augusti 22, 2008

Kråkträninge och bröllopsmiddag

Idag efter jobbet stack Henke ut och sprang 7 km med Neo medans jag åkte iväg med Humla ut i skogen för att träna lite med kråkan och Råkan som jag tinat. Började dock med att hitta en del kantareller så det blev lite svampplockning först men sedan gick vi ner lite närmare vattnet.

La upp råkan på en sten som var 2 meter hög och promenerade sedan vidare uppåt i skogen. Kärde lite tolling för att tagga igång Humla och kastade sedan kråkan som en markering. Skickade henne och hon greppade kråkan i farten utan att någon som helst tvekan. Blev ett helt OK grepp över bröstet. Avlämningen satt i hand!

Skickade sedan henne mot stenen. Jag räknade med att hon skulle måsta gå runt och hoppa upp från andra sidan där stenen var lite föackare men inte då. Hon skuttade upp, tog råkan och hoppade ner på den lite flackare sidan för att komma in till mig med den. Även denna med ett helt OK grepp.

La sedan ut båda som ett sök. Hon visste vart jag gått ut i skogen men inte vart jag lagt ut fåglarna eftersom jag var utom synhåll för henne när jag kastade ut dem. Skickade henne sedan och även denna gång tog hon fåglarna i farten. Den ena måste ha legat med sidan uppåt för den bar hon i vingen men den andra bar hon över bröstet.

Jag tragglade inte mera eftersom hon varit så duktig. Vi åkte istället hem och jag och Henke gjorde iordning en god middag. Först blandade vi varsin Mojjito och hade lite tilltugg medan vi fixade med maten. Blev en kantarellsoppa till förrätt, rostbiff m potatisgratäng till varmrätt och sedan vit chokladpanacotta till efterrätt.

Det hela avslutades lite abrupt eftersom vi båda var helt slut och därför somnade i soffan.

Inga kommentarer: