torsdag, augusti 25, 2011

Äntligen!!!

Ja av rubriken kan ni säkert förstå att det äntligen hänt. Pixel har valpat!!! Det blev inte riktigt som vi trott men vi återkommer till det. hade mycket svårt för att få nått konstruktivt gjort idag så det var tur att det var både personalmöte och intervju med SKL idag. Hann dessutom skriva personalmötesprotokoll och förbereda lite inför ett tillsynsbesök som ska ske om några veckor.

Tillbaka till valpningen. Detta är händelseförloppet:

‎06:26 1:an, hane. Pytteliten vit svanstipp, liten stjärna i pannan, 4 vita tassar, vitt bröst, 375 g

‎08:14 2:an, hane. Några vita strån i pannan, 4 vita tassar, mindre vitt på bröstet än 1:an, 415 g

0‎8:41 3:an, en liten tik. Lite mörkare röd, 4 vita tassar, 255 g

‎09:12 4:an, tik, 4 vita tassar. Lite vita strån på bröstet, 355 g

09.21 5:an, hane, 4 vita tassar, vitt i pannan (mer än 1an), lite vitt på bröstet, 375 g

11:14 6:an, hane. Några vita strån i pannan och på svanstippen förutom tassarna, 355 g

‎12.05 7:an, hane, Lite vitt på svansen, lite på bröst o tassar, 340 g

‎13.32 8:an, hane, Mycket lik 7:an i teckningen, 345 g.




Hmmm kullen där det skulle vimla av tikar enligt oraklet Catta blev en 6-2 kull till fördel för hanar. Men det är i alla fall två tikar vilket ju är positivt så lände då båda klarar sig bra och är friska och lovande när det är dags för leverans.

Idag efter jobbet fick vi en bonushund i form av Kokki som ska sova över hos oss i natt. Jag tog med hundarna upp i skogen och konstaterar till min fasa att de håller på att avverka "min" skog. Aj aj aj, ser inte fram emot att se hur mycket det tar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oraklet har fått sparken!!!! Välkommen i La Familia :O) Fattar inte hur det kan bli så många hanar....borde ha blivit fler tikar....undras om Boots har med sig en extra Y-kromosom så han är Xyy....en del har ju den där uppsättningen....Maestro är definitivt XXy och hans mamma också. Där har det bara blivit övervägande tikar...Men...nu har ju även du och Anette fått varsitt Mirakel :O)

/kram Catta

Elin m Chili sa...

Ska du ha en Pixelvalp? :-) Pixel är ju Chilis systerdotter. Kul! Hoppas allt går vägen! Då blir det till att åka ner till Skåne snart :-)

Vinnarens sa...

Japp, en Pixelvalp blir det om några veckor. Vad kul att du tittar in här. Har liksom inte hängt med på din hemsida på länge... Om några veckor blir det Lund och Malmöbesök!!! ;)

Elin sa...

Nä, min sida är inte aktiv alls. tränar m Guinness, går på jakter och försöker starta på jaktprov men har blivit bortlottad hitintills.. Kollar här då och då, kul att läsa!