torsdag, augusti 11, 2011

Efter regn kommer solsken...

... men sen så blir det åska!!!

Men jag ska ta det från början. Var besviken över att det inte skulle bli nån start i Norge men hade lite gran förlikat mig med tanken. Av en händelse började jag fundera vad som står i de Norska provreglerna om löptik så jag gick in och kollade och då står det såhär:

"Arrangøren kan bestemme at løpske tisper får
delta på prøven. Den løpske tispen får da ikke
adgang til prøveplassen før prøvens leder har gitt
sin tillatelse til dette."

Skickade iväg ett mail toll provledaren och Elisabeth som ju kan mer om de norska reglerna. Hon ringde provledaren och meddelade sedan att jag fick starta sist tillsammans med en hund utom tävlan. Tjoho!!! Jösses vad glad jag blev!

Fixa med samåkning igen, handla mat, avmaska Humla, skriva intyg och senare på kvällen packade jag och bar ut grejerna i bilen. Lagade mat och var klar sådär som att programera GPS:en då ringer telefonen. Klockan är 22 och det är provledare som ringer för att meddela att NKK:s domaren sagt att Humla INTE får starta.

Luften går ur men jag hänvisar till deras egna regler så provledaren ringer ännu en gång och kollar med domaren. Då finns det "KOMMENTARER TIL NKKS FELLESBESTEMMELSER" och där står det "Løpske tisper skal avvises" och för att inte riskera några klagomål så vill han altså inte att Humla starta. Åhhhh vilket antiklimax!!!

Snacka om att sinnestämningen har vänt 180 grader hur många gånger som helst de två senaste dagarna. Förväntan och späning förvandlades till besvikelse över att jag inte skulle kunna vara med på kursen. Dock dämpades detta då jag ändå skulle kunna starta på prov i alla fall. Konstaterar att Humla löper och blir ännu mera besviken men finner mig väl i det också. Sen total glädje över att ändå få starta vilket resulterade än en gång i förväntan och spänning för en dag. Å så PANG! Så slog man i backen igen och luften gick än en gång ur en när man nu var inställd på att åka. Åhhh vad trist!

Tre liter kantareller och lite skotträning blev det i alla fall tidigare på kvällen när jag stötte på Roland och Gunilla med hundar på eftermiddagspromenaden. Vi hade gått till samma kantarellställe som dock visade sig vara olika kantarellställen som låg VÄLDIGT nära varan.

Gick sedan ner till en tjärn och badade hundarna och sökte eventuellt nya kantarellställen men där gick vi bet. En rejäl promenad och som sagt 3 liter kantareller blev det i alla fall.

Trött somnade jag vid 23-tiden. Nu väntar jobb i morgon och sedan blir det nog en tripp till Sundsvall för lite shopping i helgen istället.

Inga kommentarer: