lördag, juli 16, 2016

Workingtest i Järvsö

Var inte särskilt sugen på WT när jag åkte till Järvsö med Vinna. Men eftersom hon fortfarande inte börjat löpa så anmälde jag så då var det bara att åka. Vinna var sig inte lik när vi kom fram och vi började röra oss på området. Hon kändes lite låg å var lite småpipig. Men ja ja har man åkt så har man. Det kunde inte ha börjat sämre.

Vi startade på station nr 3 som var en dubbelmarkering med omladdning emellan. Markeringarna landade på en täkt där man slagit hö som låg kvar i högar. Först kort transport och sedan skott och kast. Vinna markerade fint och sedan började man ladda om. Jag stod avslappnat och väntade på att omladdningen skulle bli kvar och då skuttar helt plötsligt Vinna fram och knallade för första gången i sitt liv. Jaha, det var den nollan. Jag hojtar till och hon kommer tillbaka. Nästa skott och kast och väntan på att få skicka. Spikar första men strular på andra och lyssnar inte på mina kommandon så jag ropar in henne.

På nästa stationen (nr 4) som var en markering i mycket slyig terräng så sökte hon lite väl yvigt men löste uppgiften själv men det tog onödigt lång tid.

Hade tänkt bryta efter tredje stationen (nr 5) som var en lång transport och sedan en lång dubbelmarkering på en nyslaget höåker. Inga tecken på knallningar nu men hon var lite yvig på den första men löste ändå uppgiften ok, den andra hämtade hon snabbt så jag bestämde mig för att ta ytterligare en station.

Station 1 var en station med transport och skott under transporten. Sedan instruktion och en dirigering till en av tre små åkerholmar. Skickade på ut. I jämnhöjd med åkerholmarna blåste jag stopp och Vinna stannade direkt. Visade HÖGER och hon sprang direkt fram till åkerholmen och hittade dummiesen. Supernice och 20p!

Sista stationen (nr 2) var en enkelmarkering som många nollade då den landade i mycket hög vegetation där det dessutom var stora tuvor. Vinna löste den snyggt men gjorde en liten runda förbi kastaren på vägen in.

Väldigt nöjd över att jag fortsatte för hon var riktigt bra på slutet. Vi slutade på 64p trots nollan. Det räckte till en 5:e placering då de flesta nollade någon station.

Tobbe och Aslan vann Ökl med fina 87p utan nollor och med genomgående fina poäng. Här kommer lite bilder på dem så ser man hur stationerna såg ut. Bilderna kommer i stationsordning 2-5 då jag inte hann med när de startade på station 1.

DSC_3035DSC_3047DSC_3058DSC_3064

När jag kom hem så satte vi igång och röja i garaget. Monterade ner alla platsbyggda gamla anordningar från väggen och ställde istället dit de lagerhyllor som vi monterat ihop tidigare i veckan. Henke hade varit och köpt krokar på förmiddagen så de monterade vi upp på väggen för att hänga upp skidor och fiskespön mm. Kommer bli väldigt bra!

Middag blev det först vid 21-tiden. Då vi hade glömt ta fram köttet ur frysen så improviserade vi istället och då blev det pasta carbonara istället.

Inga kommentarer: