söndag, november 06, 2016

En händelserik dag i valparnas liv

Nätterna blir lugnare och lugnare för min del så numera sover jag i min egen säng hela nätterna vilket är väldigt skönt. Vinna händer med på längre och längre promenader så numera får hon i alla fall en promenad på  drygt 3 km dagligen. Har numera täcke på sig då vi har minusgrader och snö och jag vill inte att hon ska bli kall om magen.

På eftermiddagen åkte jag iväg då det var dags att ställa iordning “vår” inomhushall för vinterträning. När valparna har åkt ska vi börja träna i hallen för jag tror att det finns en uppdämt behov av lite mental träning hos mina tjejer nu.

Idag plockade jag ur rundstavarna ur valplådan då de är så pass stora nu att det inte längre borde vara någon risk för att någon valp ska bli inklämd. Alla har nu passerat 1 kg.

DSC_1072DSC_1074DSC_1075DSC_1076DSC_1077

Klippte klorna med den nyinköpta valpklosaxen å då gick det ju hur bra som helst! Idag fick också Vinna och valparna ta emot besök för första gången. Vinna var helt lugn med att det kom besök i lådan även om hon såklart var med hela tiden.

Lasse och Birgitta hade inte uppvaktat Henke då han ju fyllde år precis när valparna föddes så de var hög tid att de fick komma på besök. Valpbesök och uppvaktning och sedan blev det pizzamiddag.

När de åkt hem så avmaskade vi valparna för första gången. Welpan, som är det avmaskningsmedel som användes då det inte gått att få tag i Banminth den sista tiden, har en rosa färg. Man sprutar in det i valparnas mun men jag kan säga att det inte var uppskattat. De ryste när de fick in det i munnen och en hel del “spottades” ut så alla valparna var rosagrisiga runt munnen men nu är det i alla fall gjort.

Större valplåda, kloklockning, besök och avmaskning. Rätt mycket som hänt i de små livens liv idag. Winking smile

Inga kommentarer: