onsdag, december 28, 2016

Årets sista jaktträning?

Nu har det inte varit någon direkt träning de sista tre månaderna pga valparna men idag var det ändå dags för årets sista jaktträning. Vi träffades i Forsa klockan 12 för att åka till en helt ny plats för träning. Vi la upp träningen för markeringar och dirigeringar med två dirigeringsområdet. Körde hundarna en och en men övriga stod och tittade i grupp på lite avstånd.

Vi började med att hundarna fick hämta en markering som hamnade bakom en trädgräns. Hundarna skulle sedan ta en dirigering.

När dirigeringen var inhämtad fick de en ny markering som de inte fick hämta. Istället skulle hundarna skickas till dirigeringsområdet igen. När den var inhämtad fick de ta markeringen.

Vi avslutade med dirigering till ett nytt “blint” område där hundarna skulle genom en tät gran”vägg”.

Vinna var klockren! Spikade markeringarna och tog alla dirigeringar på ett kommando. Bara fotgåendet som kunde förbättras något men absolut ingen fara på taket. Såå duktig och sååå kul!

Humla fick göra samma grej. Hon startskallar, får ge flera kommando för att få ut henne på avstånd på dirigeringarna och missar lite på markeringarna men kul hade hon och lyder mina kommandon väldigt bra, bara lite kort…

Bilder från träningen:

DSC_0927bDSC_0928bDSC_0933bDSC_0934bDSC_0936bDSC_0944bDSC_0946bDSC_0948bDSC_0949bDSC_0950bDSC_0955b

Innan vi avslutade och åkte hem ställde vi upp i ring tillsammans med alla hundarna. Sedan kastade vi markeringar åt varan så hundarna sprang genom grupp. Bra både stadga-, passivitets- och koncentrationsträning.

Svängde förbi jobbet på vägen hem och tog en kaffe så jag var inte hemma förrän klockan 16.

Henke kom precis hem och efter en dryg timme tog vi tjejerna på en 4km promenad och sedan blev det tacomiddag framför brasan.

Inga kommentarer: