måndag, december 12, 2016

Veterinärbesiktning

Idag var det dags för veterinärbesiktning. Spännande såklart! Mest för hur hela processen skulle gå till. Birgitta var snäll och hade erbjudit sig att hjälpa till och jag hade med protokollen för valpbesiktning samt registreringsbevisen.

Resan till veterinären gick bra. Var nog bara en av valparna som gnällde lite och ingen verkade må dåligt. Väl framme så gick det inte att lyfta ur buren utan att vicka den massor så vi tog in valparna en och en istället.

Kliniken hade förberett allt väldigt bra så det gick så smidigt! En valphage med fäll och en pappskål med vatten. Alla handlingarna organiserade på bänken, sprutor, chip mm i rader å så en veterinär en en sjukvårdare som vant genomförde besiktning, vaccination och chipmärkning snabbt och smidigt. Vi la också till ett moment och vägde alla valparna eftersom de hade en mycket praktiskt våg.

Var inte bara klinikens personal som var duktiga. Birgitta langade valpar till veterinären och valparna var hur coola som helst. Tysta och stilla så allt gick så smidigt. Bara vid chippningen som det kom ett pip från några av valparna.

DSC_0765DSC_0766DSC_0767DSC_0768DSC_0769DSC_0771DSC_0772DSC_0774

Alla valparna besiktigades utan anmärkning med undantag från en som har ett litet navelbråck men det kände vi redan till. Han hade också en liten sned mjölktand men bettet var i övrigt helt korrekt så det kommer förhoppningsvis att ordna sig av sig själv.

När vi kom hem tog jag och Birgitta Vinna på en promenad genom byn och sedan blev det lunch innan valparna fick röja ute på gården. De kommer nog att vara trött så det räcker ikväll/natt.

DSC_0775DSC_0778

Inga kommentarer: