måndag, december 04, 2017

Klumpigt och oroande

Tidig morgon med uppstigning strax efter klockan 5 då Helena skulle med ett tåg kl 6. Sa att det räckte om vi kom iväg kvart i men när vi gick ut så skonstaterade vi att det var ett tjockt lager is på rutan. Vi skrapade båda som tusan men det innebar att vi kom iväg några minuter senare. Jag var dock full övertygad om att vi ändå skull hinna. Svänger in på järnvägsstationen och tåget står inne. Helena springer ut men när hon är 10 m från tåget så börjar det rulla. Åååå så typiskt! Först fullbokat igår och missat idag. Hur klumpiga får man vara?

Nåväl det var inte allt för stor skada. Jag och Helena gick upp på jobbet och tog en kaffe och jobbade sedan lite. Helena köpte ny biljett till 9:30 tåget och såg till att gå i god tid. Själv jobbade jag vidare fram till klockan 13 men då åkte jag hem på lunch och flexade sedan en timma. Var sååå trött!. Efter maten somnade jag i soffan och sov i två timmar.

På kvällen var jag dock duktig. Svirade om till träningskläder och gav mig ut på en joggingrunda. Eftersom jag inte sprungit nått förra veckan och det gick så lätt så blev det en 5 km runda idag till skillnad från min vanliga 3,5 km runda. Bra där!!!

På kvällen monterade vi ihop den nya tv bänken. Nu ska den “bara” ställas på plats men det är Henkes uppgift för det är hur mycket sladdar som helst som ska kopplas in i alla grejer.

Blev ju en rätt effektiv dag trots allt.

På kvällen ringde Anette som har Zoey. Zoey löper för första gången och har luktat väldigt illa. På senare dagar har hon slickat sig väldigt mycket och börjat bajsa inne. Ikväll hade hon varit gnällig och kräkts. Hon drack också mycket och hade blivit väldigt hängig. Jag tyckte att det lät som livmoderinflammation trots att det inte är så vanligt under löp å på en så ung hund men vi bestämde att hon skulle ringa och rådgöra med veterinär.

24957089_10212915876205337_995389425_o

Även det misstänkte livmoderinflammation så det blev transport till djursjukhuset i Jönköping. Där togs prover och man konstaterade att hon hade någon infektion. Lite feber hade hon också och man beslutade sig för att behålla henne över natten för att ta ett ultraljud på morgonen.

24992982_10212915814443793_136099637_o

Inga kommentarer: