onsdag, juli 26, 2023

Genrep inför helgens tollingjaktprov

 Vaknade av ett mäktigt skyfall vid 4-tiden i natt. Kunde inte riktigt somna om så vid 5:30-tiden gick jag upp och såg de sista avsnitten av en dansk serie (Bedrägeri) som jag tittat på de senaste dagarna.

Vid 8-9 tiden slutade det regna så då tog jag mig en promenad med tjejerna genom byn sedan åkte jag till Lingarötjärnen. Vädret hade nu blivit fint och jag, Tobbe och Kajsa samt Zenitha träffades för ett genrep med vilt. La upp ett helt öppenklassprov och Esset fick börja träningen. Fin ansmygning, het tolling och fin dubbelmarkering på vatten. Söket gick lilte trögt upplever jag det som men vilten kom in men struligt med den vitkindade gåsen. Avslutade med en landdirigering till grågåsen som hon tog snabbt och fint men avbröt inlevereringen så jag fick uppmana henne att plocka upp den igen å då kom den in. Kändes lite sådär.... Mycket som var bra men konstigt med strulandet med gässen.

Efter träningen med vilt fick Vinna komma ut och hämta några markeringar i vatten och sedan vara med vid fikat.

Slappade lite när vi kom hem och sen vid 17-tiden kom Henke hem från fjällen. Blev en kort promenad med tjejerna och sedan packade han upp och duschade mm innan det var dags för middag. fen halv vecka med frystorkad mat tror jag att den grillade oxfilén var uppskattad. Här är några häftiga bilder från Henkes fiskesemester där de flögs ut med helikopter i Funäsfjällen.





Inga kommentarer: