måndag, juli 24, 2023

Hundträning på Stensön

 Idag hade vi planerat in hundträning på Stensön. Blev en kort natt men vädret var fint och träningen blev fantastiskt bra.

Vi började med att träffas ute i skogen. Där blev det tre övningar med två olika dubbelmarkeringar och två olika dirigeringsövningar likt stationerna på ett Wt. Första stationen var en dubbelmarkering i uppförsbacke där vi som förare skulle skicka hunden på den först kastade. Esset löste uppgiften bra men kändes väldigt het och fick nått litet frispel på andra skicket.

Före träningen hade jag kört Vinna på ett sök så att även hon fick träna.

Station två var en rak dirigering utan konstigheter och station 3 var en dubbelmarkering på andra sidan en sandig ravin. Esset fixade det hela fint och den avslutande dirigeringen gick bra även om det inte blev ett rakt linjetag men hon svarade bra på mina signaler.

Efter träningen i skogen åkte vi vidare till Tobbe och Kajsas tjärn och där blev det både vattenmarkering och dirigering och det känns som att vattenarbete har blivit ett starkt moment för Esset.

Efter avslutad träning skulle en dummy som hamnat i ett träd tas ner men först fick Vinna komma ut och köra några vattenmarkeringar.

Bägge hundarna nöjda med träningen som pågick under drygt tre timmar med biltransport.


När jag kom hem klättrade jag upp på taket på baksidan för att fixa till och köra ytterligare en skrapning på den sida som varit sämst och där jag rensat taget på det grövsta sedan tidigare. Blev sittande där i tre timmar.

Kvällen blev lugn och idag gick jag i säng i lite bättre tid vid midnatt.

Inga kommentarer: