fredag, juli 12, 2024

Mer staket och dessutom lite träning

 Idag efter frukost så tog jag med apportkastaren och Esset ner till sjön. Sköt först en enkelmarkering på land och jösses vad långt den flög. Esset fick jobba på den ett tag och jag gick in och hjälpte å då lyssnade hon väldigt fint på mina signaler.

Efter det så sköt jag en enkelmarkering ut på vattnet. Det är mycket vass i sjön så dels satt hon ca 20 meter upp från vassen som i sin tur var 15-20 meter bred och dessutom landade dummiesen säkert 50 meter ute på öppet vatten. Det klarade hon fint. Körde sedan en dubbelmarkering där hon fick spinga ca 30 meter på myren för att sedan ta sig genom ca 30 meter vass och sedan ut på öppet vatten. Hon spikade detta arbete och var superduktig. Efter detta lämnade vi apportkastaren och promenerade runt skön. Blev några apporter som jag kastade ut bara för att variera i- och uppgångarna.




Under tiden vi tränade klippte Henke gräsmattan och öste ur båten. Efter det så satte vi igång med staketet på andra sidan huset. Det tog enorm tid att få ner 3 betongplintar och vi lämnade dagens arbete med en betongplint kvar att gräva ner.

Efter arbetet gick vi en promenad genom byn med Esset och sen blev det sen middag och tv resten av kvällen.

Inga kommentarer: