måndag, juni 15, 2015

Måndagsträning

Som vanligt var det dags för måndagsträning igen idag. Vi träffades vi båten och denna gång var vi ett rätt stort gäng. Det var jag med Vinna och Humla, Tobbe med Aslan, Karina med Saga, Zandra med Grattis och Jaga samt Göran och Zenita med Zelma. Totalt 7 hundar av raserna Tollare, Flat och Golden. Skoj!

Vi började med LÅNGA och svåra markeringar i ett våtområde. Dummiesarna grävde ner sig i i myren så hundarna var verkligen tvungna att komma till rätt område och leta i rätt område för att hitta dem. Det var också klokt att börja med dessa markeringar för hundarna blev rejält “dyngiga”. 

Vinna hade förvånansvärt svårt för denna markeringen. Hon brukar annars vara bra på markera men hon har nog aldrig fått sån lång och svår tidigare. Första skicket kom hon tillbaka tom men vi gjorde om och då löste hon uppgiften. Humla hade jag inte räknat med att hon med sin syn skulle klara denna men hon spikade den. Duktig Humla!

10401507_10200725904026768_6937963320285747364_n
Fotot taget av Zandra då Karina rodde över med dirigeringsapporterna.

Vi gick sedan bort till vattnet. Där fanns det preppade dirigeringar till andra sidan. Totalt 75m långa var det med rätt häftig vind och dessutom lite näckrosor och vass på vägen. Humla fick börja med vattendirigeringen som altså var helt dåld och den klarade hon alldeles utmärkt. Denna dirigeringen är alldeles för lång för Vinna så hon fick istället ta en dirigering på land som de lagt ut innan vi kom. Rakt genom terrängen utan naturliga “linjer” och dessutom över en traktorväg. Inga problem sa hon!

Hon fick också ta två enkelmarkeringar på vatten och dessutom skickade jag henne ut på en dirigering utan att där fanns nått. Istället kastade jag en boll över huvudet på henne som belöning när hon gick ut så fint! Duktig flicka!

Härligt, skojig och bra träning. Kom inte hem förrän vid 21:30-tiden.

Inga kommentarer: