måndag, juli 13, 2015

Vilken härlig träningskväll

Ännu en bra arbetsdag. Vädret var fint i dag. Det är inte någon riktig värme men med hjälp av solen så blir det ändå riktig riktigt härligt!

Henke och Lasse satte igång och fixade med dörren medan jag började kratta ihop all vegetation som Henke röjde på framsidan igår. Hela slänten ner mot vägen som varit en lupinäng fram tills igår. Massor med växter som skulle krattas ihop och fraktas bort. Tog otaliga skottkärrslast för att frakta bort allt och att bara använda kratta var det inte tal om, grep fick det bli.

Fick dessutom agera husmor och fixa lunch och fika vilket var en tämligen okvalificerad uppgift.

Han mellan stunden köra lite rutan men det går trögt. Hann också gå en promenad med vovvarna så de fick bara i alla fall två gånger idag.

Vid 15-tiden ringde de från verkstan och berättade att bilen nu var fit fot fight så när Lasse och Henke var färdiga för idag lastade vi in hundträningsgrejer i bilen och sedan åkte vi och hämtade bilen och flyttade över hundarna. Idag stod träning vid kaffebönan på schemat. Jag bad om att få genomföra tollingjaktprovens moment med Vinna med fokus på vilthantering.

Såå började med fotgående och sedan några tollingar och en kort passivitet. Hade inga tollingföremål med mig så tog en hopfällbar lite ryggsäck som blir som en tennisboll stor och använde den. Gick  ju bra det också. Markering med skott och kast på vatten. Gick fint fast hon sprang till kastaren och kastade sig i därifrån. Gick också upp vid kastaren vilket innebar en lång transport på land med blöt and i munnen men det gick fint trots ett omtag på land.

Sedan blev det ett skott och ett sök med änder, trut och kråka och hon sökte lite onödigt stort, blev lite trött men allt vilt kom in väldigt fint å inte en enda gång var det några ätförsök.

Avslutade med markering på land och inte heller det var några problem. Hurra!!!!

Med Humla var fokus att vara tyst. Tyst var hon inte men hon fick inte göra nått så länge hon lät och det funkade ok. En hyffsad dirigering, ett sök, en dubbelmarkering med landdirigering innan vilket inte alls funkade, markerade superdåligt.

Lever med känslan av Vinnas vilthantering och en väldigt skön och trevlig kväll vid en tjärn i skogen. Vilket träningsgäng vi var idag och vilken fantastisk hjälp jag fick. Anna riggade mobilen i ett träd och ställde in självutlösaren så vi fick en bild på hela gänget.

Gruppbild

På vägen hem hämtade jag Pizza och tog två checkpoints. Middag blev det först klockan 21. Vilken bra dag det varit idag!!!! Å tusen tusen tack till Lasse som offrade en av sommarens finaste dagar för att hjälpa oss med dörren!

Inga kommentarer: