onsdag, augusti 02, 2017

Hundträning och hundbygge

Uppstigning klockan 8 trots semester. Det är inte varje dag! Åkte iväg och träffade Anna, Petra och Ida för hundträning alla prov. Gick först i par med Ida. Började med att hon tog en enkelmarkering i sluttande terräng där hundarna inte kunde se nedslaget. Vinna fick en dubbelmarkering med skott. Eftersom vi hade en apportkastare så tar det lite tid att ladda om men Vinna var lugn, tyst och fast och löste markeringsuppgiften fint.

DSC_0798DSC_0801DSC_0804

transporterna var under all kritik! Nästa övning var en dubbelmarkering mot vatten. Även nu i sluttning utför. Även nu lugn, tyst, fast och duktig!

DSC_0812DSC_0814

Fortsatt transport ner till vattnet. Ida fick två enkmarkeringar medan jag fick en dubbelmarkering. Även nu snyggt arbete.

Den avslutande övningen var en markering i hög vass. Vinna knallade så vi gjorde om. Då fick hon inte gå på markeringen utan istället skickade jag henne på en dold dirigering i vatten med mycket vass och näckrosblad men hon löste det snyggt. Efter det fick hon ta markeringen och även den fixade hon bra. Duktig tjej!

DSC_0815DSC_0820DSC_0824

När de övriga kört och sedan åkt hem så tog jag en promenad med bägge tjejerna. Humla fick då göra två vattenjobb men annars fick de röja och simma som de ville. Härligt väder var det också.

DSC_0826DSC_0827DSC_0828

På hemvägen åkte jag och skulle plocka kantareller på mitt favoritställe men tror ni inte att de avverkat där så det fanns inga kantareller längre. Stannade istället till på McDonalds och tog en Frappé. När jag kom hem blev det en stunds vila och sedan satte jag igång att återställa hundhuset genom att spika upp spånskivorna och panelskivorna. Tog sin tid och var inte färdig förän vid 18-tiden då det blev en promenad med tjejerna. Nu ska hundhuset isoleras i tak och golv också sedan ska takblåt på plats samt hängrännor och stuprännor. Sen så får vi inreda huset så att de ska trivas.

Henke, som fortfarande är sjuk grillade kyckling till middag och sen blev det en lugn kväll framför tvn.

Inga kommentarer: