måndag, september 24, 2018

Strömsholm specialistdjursjukhus

Idag blev det en tidig morgon. Redan klockan 04:45 steg jag upp för att åka iväg till Strömsholm. Vinna skulle undersökas när det gäller hennes rygg. Jag har det senaste halvåret konstaterat att hon inte varit lika kraftfull som hon brukar när hon ska arbete. Det enda jag märkt till vardags är att h on inte längre hoppar upp och sover med mig i sängen vilket hon gjort varje natt i 6,5 år. Var in för provtagning i juni och alla prover var bra men hon visade en liten smärta i ländryggen. På vanlig röntgen såg man att det var nått som inte var rätt. Man kunde se att det var väldigt tätt vid L7S1 men för att kunna säga säkert hur allvarligt det var så krävs en DT. Det var det som dagens resultat skulle visa.

4

Dagens medresenär och sällskapsdam6

En ordentlig undersökning och sedan DT-röntgen. Undersökningen visade att hon visar påverkar i bakre ländryggen och möjligen längre fram. I övrigt konstaterade de att hon var välmusklad och jämt musklad runt om. De kunde däremot se en ökad muskelreflex på ena sidan bak vilket tyder på en anspänning på ena sidan.

Vinna tyckte att det var så lagom kul att komma till Strömsholm. Ville gärna vara nära mig men när veterinären Sivert närmade sig henne och tittade på henne så fick han ett slick i ansiktet sen var det klart.

5

När Vinna sedan låg och väntade på röntgen kom sköterskan tillbaka till mig och sa “Den där hunden är lätt att gilla"! Man fastnade för henne direkt” Japp, så är det Winking smile

3D-röntgenbilderna visade tydligt vad som är fel.

32

1

Mitt hopp hade varit att det inte skulle se så illa ut så att man med operation kunde återställa henne till full tävlingskapacitet igen men tyvärr verkar det inte som det. Veterinären behövde titta mera på bilderna och fundera över resultatet så han kommer att höra av sig inom två veckor. Tills dess ska hon äta antiinflammatoriskt och smärtstillande samt börja rehab med vattentrask, laser och massage så får vi se.

Hem till Hudik kom jag vid 18-tiden å då blev det en snabb middag och sedan hade vi styrelsemöte med vägföreningen så jag kom inte hem förrän vid 22-tiden.

Inga kommentarer: