torsdag, september 06, 2018

Viltträning med gänget

Full fart på jobbet och avslutade klockan 16 för att åka ut till Forstaskogarna för att träna hund. Vi skulle börja klockan 17 men jag hade en tanke om att hinna rasta dem lite och köra igenom Humla innan övriga kom. Men… Det tog nära 40 minuter att för mig att ta mig från Guldsmeden till skogen. En tur som normalt tar 10 minuter. Köade, vände, köade igen, körde åt fel håll och köade… Ja ni förstår. Inte hann jag träna innan övriga kom men rasta hundarna hann jag i alla fall. Eftersom de hade lite att avhandla efter provet i helgen så kunde jag köra Humla på ett viltsök i alla fall. Hann faktiskt låta Vinna ta in söket också eftersom hon löper och ska träna sist.

Vi började med nybörjarhundarna som ska starta i helgen. Efteråt la vi om upplägget till ökl å så körde jag och Tobbe Vinna och Aslan i par. Vinna var i stort duktig, Fina markeringar även om hon strulade lite i igången på andra markeringen på vatten. Supersnygg dirigering på land. Ett bra sök med spontana upptag på alla vilt men….

På vägen in med markeringen på vatten där hon sprang på land så la hon ner en mås och slet sönder den. Den var äcklig å hon löper så även om det inte är ok så kan jag första handlingen men… när hon även på sökets fjärde vilt (en fräsch trut) lägger ner det på vägen in och sliter sönder det. Hon avslutade i alla fall med att plocka in korpen snyggt och fint.

41428492_2585325871485000_764349272102535168_n

Vi klarade oss precis i från regnet som hängde över oss hela träningen.

När jag kom hem hade Henke fixat middag å när den hade landat i magen så tvärsomnade jag i soffan.

Inga kommentarer: