fredag, augusti 04, 2023

Ipa dominerar och sightseeing i Skåne

Vi hade ingen brådska på morgonen idag men vi steg ändå upp hyffsat tidigt idag, käkade frukost, gick en promenad med vovvarna och åkte sedan iväg till provrutorna för att se Ipa starta i Elitklass. Ipa är Essets syster som ägs av Håkan och Jeanette som också har Essets mamma Tezzla. Igår fick ingen hund pris i elitklass och Håkan startade som nummer 2 idag och då hade Kristina startat och gått till pris. Håkan och Ipa gjorde ett helt fantastiskt prov som belönades med ett excellent. Vi kollade även på Zappas prov och även han gjorde ett supersnyggt prov men missade dirigeringen och det kostade men de fick ett good.

Innan vi åkte från provplatsen kollade vi en hund i öppenklass och det provet ser helt överkomligt ut. Markering från två olika kastare och en sned dirigering till en udde. Det som möjligen oroar mig är att de lagt en kricka i söket. Det har ställd till det för flera som viltvägrat alternativt knäckt den. Vi har inte kricka hos oss så jag har aldrig testat. Lyckades snika åt mig en skabbig kricka som kasserats som Esset fick testa. Hon tog den men nosade kort på den först och la ner den på mina fötter. Ja ja... det går som det går i morgon...

Efter detta så åkte vi iväg och vi började med att åka till Kåseberga för att se Arles stenar. Först blev det lunch på en av restaurangerna vid hamnen.

Kåseberga och Ales stenar



En bra promenad och häftig kust med skärmflyg och branta sluttningar ner i havet. Vid Arles stenar gick det kossor fritt och betade.
    






Efter detta åkte vi vidare till Ystad för att bl.a. vandra i Wallanders spår... En fantastiskt mysig stad med smala gränder och mycket kullerstenar.





Wallanders polisstation som egentligen är Ystads centralstation.





Vi avslutade vår sightseeing på Sveriges och Nordens sydligaste udde, Smygehuk... Nu kom vi inte längre söderut...





När vi kom tillbaka till campingen var vi rätt trötta men ingen rast och ingen vila. Henke startade grillen och vi käkade grillat och pommes som vi lagade till i Airfryern och sedan gick vi till Håkan och Jeanette där även Lasse och Gunliz samt sonen Robin med flickvän var. Blev en trevlig kväll med bubbel för att fira Ipa och Zappas pris på provet idag. 

Inga kommentarer: