lördag, augusti 05, 2023

Valpträff och Esset presterar

Eftersom jag inte skulle starta förrän som 11e hund så tog vi "sovmorgon" till klockan 8. Sov skitdåligt då det blåste en hel del inatt så jag var halvdöd när det var dags att stiga upp. Frukost, en kort promenad och sedan åkte vi till provplatsen som låg ca 30 minuter bort.

På plats träffade vi Isa, Jimmy och Isas pappa Jesper. Vi såg en hund i Öppenklass och sedan gick vi och kollade några hundar i elitklass. När vi kom tillbaka till Öppenklass igen så kom Ida med Flamma. Blev en lite reunion med Vinna och döttrarna Flamma och Essie. Så himla kul att träffas igen! 

Efter detta åkte vi iväg och käkade lunch och sedan såg vi ytterligare några hundar innan det var min tur att gå och värma upp Esset.

Esset var het när vi gick in mot provet. Het och extremt glad så svansen gick som tusan. Hon häll sig dock till mig men gnällde till lite när vi kom fram mot nätet. Bara tollingen kommit igång så var gnällen borta men hon var fortfarande het och  ville ogärna ligga på passiviteten men höll sig på plats. När det var dags för markeringarna så satte hon sig och första skottet gick. För att se första markeringen gick hon fram ett steg men eftersom det var en avsats så hamnade hon nedanför avsatsen men fortfarande på land. Stannade och såg nedslaget. Nästa skott och nästa kass tittade hon på och sedan väntade jag en sekund innan jag gav apport-kommandot och hon hoppade i vattnet och tog den sist kastade markeringen. Trodde hon skulle trycka in den i munnen när hon kom upp men la ner den på mina fötter. Här trodde jag att mina chanser var borta. Först steget fram och sedan nedläggningen men skickade på andra markeringen som hon tog fint och lämnade i hand. 

Efter detta var det dags för dirigeingen. Hon gick först ner och kollade en gren men simmade sedan ut. Lät henne simma ut en bit även om hon inte hade rätt riktning. Blåste och vinklade om henne när hon kommit ut och hon simmade rakt till dirigeringsapporten på andra sidan. Gick upp en meter på sidan och fick ingen vind så blåste stopp, vänster och sedan närsök. Hon hittade och gick direkt i vattnet och simmade tillbaka till mig och lämnade i hand. 

Efter detta väntade ett sök där man inte såg hunden. Hon tog först en i vattnet sedan några stycket ute i söket innan hon åter igen sökte sig ner i vattnet och simmade ut till en ö där det inte skulle finnas nått så jag blåste tillbaka henne och vinklade henne upp i "kanalen". Hon kom upp på land och jag visade henne mot söket och hon sprang ut direkt. Hittade nu krickan.... Vad skulle nu hända? Jo hon greppade den direkt och kom med den till mig. 

Nu var söket inhämtat och vi gick till den avslutande landmarkeringen som handlade ute på täkten. Snabbt ut och snabbt in. Väldigt bra jobb men enligt mig en väl het hund som nog bara skulle ge ett Very Good (VG). Kritiken avslöjade inte vad priset skulle bli så det var bara att vänta in de två sista hundarna innan prisutdelningen. Här kommer hela provet på film samt kritiken.



Till min glädje räckte prestationen till det högsta priset, Excellent och Esset är nu uppflyttad till elitklass. Wow!!!



För två år sedan startade vi på tre prov på en vecka. Två dagar i Ockelbo och sedan en dag på specialen. Det resulterade i 3 st 0-pris i nkl. I år har vi gjort om bedriften men i ökl denna gången. Resultatet....? Ett VG och två Excellent. Som hon växt min lilla duktiga tjej!!!

Efter provet åkte vi tillbaka till campingen igen. Vi rätt trötta men ingen rast och ingen vila utan det blev en promenad till Öreseundsbron.
Malmö och Turning Torso

I horisonten ser man Köpenhamn



Till middag blev det ikväll hamburgare med pommes. Efter det så gick vi till Håkan och Jeanette för att åter igen fira med skumpa i deras förtält. De har värme i sitt tält så mysigare att sitta hos dem. 

Inga kommentarer: