lördag, april 13, 2024

Himla bra dag

 Vaknade alldeles för tidigt men gick till sist upp och tog en kopp kaffe framför tvn. Skickade lite senare ett meddelande om att jag ville träna och fick svar att träning idag klockan 10. Klockan var då 9 och jag hade inte ätit frukost och dessutom tar det ca 20-30 minuter att köra till träningsplatsen men upp och hoppa, frukost och sedan iväg. Vi var 4 flattar, en golden och en tollare på dagens träning som vi la upp som WT-stationer. Lite längre avstånd på kuperad åkermark med skott, kast, markering och dirigering på den nivå som vi startar på. Vi körde hundarna två och två och började med nybörjarhundarna och körde sedan öppenklass/elit.

För öppenklassnivån som Esset körde var det följande upplägg:

På första stationen skulle den ena hunden ta en lång markering och den andra hunden ta en dubbelstation med en dirigering och en kort markering ut på ett hygge.

På andra stationen skulle skulle ena hunden ta en dubbelmarkering i kullig miljö och den andra skulle ta en lång dirigering ner i en svacka.

Å på den tredje stationen skulle den ena hunden ta en lång markering och sedan en dirigering till samma plats och den andra hunden skulle ta en markering som hamnade dolt bakom en lada.

Kanonbra och kul träning. Äntligen!

På vägen hem åkte jag runt och försökte boka smörgåstårta till årsmötet med vägföreningen på måndag. Blev fyra ställen innan jag slutligen fick napp.

Stannade också till på Kjelles och köpte penséer som jag planterade direkt när jag kom hem så nu är det lite finare vid bron.



Blev sedan lunch, en löprunda genom byn med Esset på 4 km. La sedan ut ett sök med 11 små dummiesar för att Vinna skulle få apportera lite. Hon hämtade in fem stycken sedan fick Esset ta in resterande 6 dummiesar.

Idag har verkligen hundarna fått aktivitet och motion.

Henke monterade bort plogen från 4-hjulingen för nu hoppas vi att vi inte behöver ploga nått mera i år å så monterade han bort ena hjulet på vagnen då det hela tiden blir pyspunka på det. Det andra däcket hade torkat ut och behövde en ny slang så det är väl samma med detta.

Lite slapp på eftermiddagen då vi såg handboll och sedan blev det en promenad efter ån innan middag som idag bestod av grillad biff och hasselbackspotatis!

Kvällen blev lugn med lite film på tv.

Inga kommentarer: