söndag, april 21, 2024

Parningsförsök och löprunda

 Sov lite sisådär då trafiken på vägen  förbi huset inte är nått jag är van vid. Det låter mycket från tung trafik och järnväg i en husvagn... Esset tyckte dock att det var väldigt mysigt.

Blev en liten promenad med Esset efter frukost och sedan åkte vi till skogs för att träna lite hund. Vi började med Asterix och la upp en träning med lite stationer och fotgående. Långt fotgående till området. Ett litet närsöksområde och även ett sökområde med lite blandade dummiesar.

Vidare transport till en plats med dirigering och dubbelmarkering och sedan tillbaka till ett område med markering för att avsluta med de sista dummiesarna i söket och på närsöket.

Efter detta bytte vi hund och gjorde om det hela med några smärre variationer.

När hundarna fått göra lite tanke och fokusarbete så släppte vi ihop dem på andra sidan vägen. De tycker så mycket om varan och leker och "porrar" hela tiden men tyvärr ingen fullträff så vi bestämde oss efter ca 1 timmar att låta dem vila och träffas på nytt senare i kväll.  Så här blöt är man i nacken efter parningsförsök.

Efter detta så åkte vi hem till Karin igen. Jag bytte om och tog med Esset på en löprunda på nästan 5 km och sen blev det en dusch och lunch innan lite vila i husvagnen.

Vid 19-tiden, efter en kort promenad fick hundarna träffas denna gången ute på gården. De kämpar och jobbar men det blir ingen fullträff och vi tror både att Asterix eventuellt missade för plötsligt var engagemanget inte riktigt lika intensivt.

Efter detta fick Esset vila i husvagnen medan Karin fixade fläskfilé med klyftpotatis till middag. Blev en sen middag vid 21-tiden och sen satt vi och snackade tills klockan var runt 23:30.

Inga kommentarer: