lördag, november 22, 2014

Sista dagen på plats

Så var lördagen kommen och den sista dagen på plats i Peking. I morgon, direkt efter frukost åkte vi ut till flygplatsen för att flyga hem igen.

Det enda som vi hade planerat idag var en Kung-Fu show med middag på eftermiddagen. Fram tills dess beslutade vi oss för att åka ut till ytterligare en shoppinggata. Tog som vanligt tunnelbanan och kom till ett modernt område med nybyggda gallerior.

DSC_0553bDSC_0557bDSC_0561b

Någon egentlig shopping var vi inte intresserade av men roligt att gå i affärer där man inte prutar bara för att se vilka de egentliga priserna i Peking är. Vi hittade för oss bekanta kedjor som VERO MODA och HM som vi tittade i för att jämföra klädstil och priser. Det visade sig att dessa båda kedjor var tämligen exklusiva i Kina. Jeans från VERO MODA kostade närmare 1000 kr.

Elektronik var något som inte var billigare än i Sverige så vi kan konstatera att elektroniken i Sverige nog är ganska prispressad trots allt.

Vid lunch begav vi oss tillbaka till hotellet för att äta lunch och sedan begav vi oss till Silkstreet igen för att göra de sista inköpen. Så här såg Mickes väska ut efter dagen…

DSC_0562b

Summa summarum har vi (jag och Henke tillsammans) handlat en hel del eller vad sägs om:

16 jackor varav två med separata fleecejackor så 18 om man räknar dem separat
5 par skor
2 skjortor
3 T-tröjor
1 T-shirt
1 ryggsäck
1 skinnbälte

DSC_0403b

Vi hade med oss totalt motsvarande 10.000kr i Svenska pengar. För de har vi shoppat, rest kollektivt, ätit, druckit och varit på en show. Det är verkligen inte dyrt att vara i Peking!

På kvällen blev det Kung-Fu show på röda teatern med efterföljande middag

DSC_0564bDSC_0567bDSC_0570bDSC_0577b

I Peking julskyltades det för fullt. Inte för att kineserna firar jul utan enbart för turisternas skull. Lila var tydligen året färg och mottot är nog jul fler lampor desto bättre…

DSC_0588bDSC_0593bDSC_0600b

Innan vi gick och la oss blev det packning för att se att allt gick i våra väskor utan att resultera i övervikt. Vi klarade oss med råge! Min väska vägde 17kg och Henkes 20,7kg. Vi fick ha med 30kg var…. Vi kanske skulle stannat och shoppat längre!!! ;-)

Inga kommentarer: