fredag, december 24, 2021

Julafton 2021

Sov inte lika bra i natt men det var ändå rätt ok att stiga upp vid 9-tiden. Samma procedur som vanligt med kort rastning av hundarna innan frukost som såklart bestod av risgrynsgröt. Gick sedan en promenad med hundarna på isen innan vi packade för julfirande hos pappa. 

Thomas kom och hämtade upp alla grejer och mamma och vi tog en promenad upp till Ängsgården. Vi anlände dit vid 01-tiden. 

Det går magsjuka på avdelningen men vi hämtade bara pappa i lägenheten och gick sedan till uthyrningsrummet utanför korridoren. Där dukade vi upp julmat, spelade julmusik och käkade sedan sill och lax. Thomas blev tvungen att åka hem och koka potatisen då det inte fanns någon spis i rummet och pga magsjukan som går så fick man inte använda spisen i köket där maten för de boende förbereds. Vi satt sedan och surrade lite innan vi åt det skinkan och det varma. Jösses vad vi var mätta efter det. 

Vi hade förberett ett julklappsspel så vi tog fram två tärningar som vi tagit med hemifrån. Den ena tärningen hade siffror och den andra hade vanliga prickar. Vi bestämde oss för att man skulle slå par i tvår eller femmor för att få ta ett paket. När alla paketen var utdelade satte vi klockan på 15 minuter och sedan fortsatte vi. Jag tyckte att det var så konstigt att vi aldrig fick några par i femmor och när jag kollade på tärningen med siffror så visade det sig att den tärningen bara hade 1, 2 och 3. Haha! Vi fick oss verkligen ett gott skratt. När tiden var ute hade pappa fått 7 paket och vi andra hade varsitt. Blev riktigt bra särskilt med tanke på att allt var ät eller drickbart så nu har pappa en massa godis på rummet.

Tyvärr slutade dagen tråkigt då han blev väldigt arg när han inte fick följa med hem när vi skulle åka. Då hade vi varit där i 5 timmar och allt hade varit bra men de sista 15 minuterna blev lite jobbiga.

När vi kom hem till mamma så var vi alla så mätta att vi inte ville ha någon mera mat. Istället åt vi efterrätten, ris á la malta och såg lite tv. Senare på kvällen, efter att Thomas åkt hem tog vi lite vickning i form av lax och skinka. Blev sedan sen kväll framför tvn.


Inga kommentarer: