onsdag, maj 29, 2013

Ännu en tung dag

Natten blev tack och lugn och både Vinna och jag sov som vi skulle. Vaknade dock med ett ryck när Vinna skrek till och flög ner från sängen men det var nog bara i rädsla för att jag skulle komma åt det onda benet.

Direkt på morgonen åkte vi till veterinären för provtagning och ytterligare droppbehandling. Jag lämnade henne där och skulle få hämta henne efter lunch.

Proverna var normala och hon var något piggare så hon fick hänga med mig på kontoret. Väldigt gnällig var hon om inte jag satt med henne på golvet. Benet svällde ytterligare och började bli rejält röd-blått.

2013-05-29 17.36.21 2013-05-29 14.15.41

Efter jobbet skulle jag komma in så att hon skulle få smärtstillande inför natten. Ville då att de skulle titta på henne och då togs också ytterligare provet på bla blodprotein. Resultatet visade låga värden, under normalt så efter konsultation med Ultuna blev det beslutat att hon skulle komma ner för att få serum.

Sagt och gjort, vi packade in alla hundarna i bilen, köpte med lite mat på Mc Donalds och brände sedan ner till Uppsala dit vi anlände klockan 21.

Mycket folk gjorde att det blev en hel del väntan. Vinna skrevs in och vi fick besked om att hon skulle behandlas med serum och läggas in på intensiven i minst två dygn.

2013-05-29 23.38.10

Efter ett tag togs prover och när resultatet kom efter ca 30 minuter så visade de att värdena på proteinet hade blivit normala (men fortfarande ngt låga) samt att lever och njurvärdena var fortsatt normala. Hjärtrytmen var också jämn och fin vilket ju är positivt. Sista beskedet innan vi lämnade Vinna i Uppsala var att de skulle avvakta med serum i hopp om att slippa ge det.

Nån gång mellan 00:30-01:00 lämnade vi Uppsala så det blev en sen natt då vi inte kom i säng förrän vid 3-tiden.

Inga kommentarer: