söndag, maj 26, 2013

Rallylydnad dag 2

Uppflyttade med bägge i går och en tittel i namnet (man är väl tittelnörd Blinkar ) gjorde att vi idag fick tävla tidigare då fortsättningsklass gick först i dag. Skönt för då blir dagen så mycket kortare… Blinkar

Kom upp till Matfors och konstaterar att Vinna ska in som hund nummer 2. Lika bra det då behöver jag inte fundera på om hon skulle vara konstig även idag. Humla skulle starta som hund 21.

Vinna har två svagheter förutom att hon igår inte ville sitta å det är hoppet som vi bara provat två gånger och då har hon tagit spjärn på hindret. Sen har vi momentet sitt, stå går runt då vill hon vrida sig med mig. Hmm å vilka moment gick bäst? Jo precis de två däremot blev det lite fel i långsam march 270 grader höger så där blev det –10 sen var hon lite seg i nått moment och duttade i handen på nått så poängen blev inte så bra men känslan jämfört med igår var helt rätt. 76p blev det och det räcker ju för att vara kvalificerande.

Humla gick fint men var något segare idag och duttade i handen igen. Blir –3p för varje dutt vilket gav 9. Hon vägrade på hindret så jag fick säga hopp igen och hon tog några steg i Sitt-Stå-gå runt. Ironiskt att de momenten som Humla kan de fick vi avdrag på medan Vinna klarade dem som inte kan dem. Ja ja så kan det vara…. 88p blev det till sist för Humla.

2013-05-26 11.01.49

Härligt var en skön dag i såååå härligt sommarväder och skoj när alla hejar på alla och är ärligt glad när det går bra för de andra. Gilla Gilla!!! Grattis Alex och Anna som vann Fortsättningsklassen, båda med 100p.

2013-05-26 11.33.32

Även övriga Hudikekipage ska ha klarat kvalificerande poäng och dessutom fick Ida och Mogge RLD N idag. Grattis även till dem!

Hemma var jag redan klockan 13 men nackspärren besvärade mig väldigt så jag la mig och sov en stund. Ont i skallen fick jag då men blev lite piggare så vi gick en promenad med hundarna. Hamnade runt en sjö som blir perfekt för hundträning. Härligt med en såå fin sjö så nära. Ligger dessutom vid skyttebanan så det borde inte vara några problem att skjuta där heller BlinkarPromenade tog nästan 1,5 timma och var ca 5,5km. Idag har verkligen hundarna fått sitt.

2013-05-26 15.57.33

Vinna testade vår nya träningssjö

Värmen och aktiviteterna idag tog ut sin rätt- Så här trött var Vinna i eftermiddag.

2013-05-26 16.50.34  2013-05-26 17.07.22

Neo blir av nån anledning väldigt pigg när han fått vara ute och rimligen borde vara trött. Ge den en timma och sen låg han också helt utslagen.

Inga kommentarer: