lördag, maj 11, 2013

Neokillen 12 år idag!

Idag såg det ut att bli finare väder. Efter frukost så gick pappa och Henke ut med hundarna medan jag och mamma satte igång med att sätta om blommorna. Vi har en stenbord på baksidan vid den platsbyggda grillen som vi använde oss av. Passar bra att vara ute när man ska hålla på med jord och skitiga blomkrukor osv. Tycker att jag har så få blommor men det blev nog en 12-13 stycken i slutändan innan allt var klart.

Medan mor och far vilade gick jag och Henke en promenad med hundarna. Gick en runda som vi inte gått sedan snön försvann. Den var både väldigt fin, väldigt blöt och väldigt risig. Dessutom var vi tvungna att balansera på en stock över en å så det var tur att det bara var jag och Henke som gick.

Vinna lyckade dessutom dra på rådjusspår. Vinna sprang upp i skogen och Humla lika så men jag såg inget så jag lät dem springa. Humla kom tillbaka direkt men inte Vinna. När hon varit borta en 3-4 minuter ser jag två rådjur komma ut på baksidan av skogen och då föröker jag ropa på Vinna. Ingen kommer. Efter ytterligare ca en minut ser jag Vinna komma ångandes i samma spår som där rådjuren sprungit. Tror inte att hon sett rådjuren då hon var så pass långt bakom men nog drog hon på deras vittring alltid. Hur som helst kom hon när jag visslade den här gången så lite lydnad finns det men får nog jobba en del på detta…

När vi sedan fortsatte att gå så träffade vi en karl med kross som kom genom skogen. Visade sig vara en granne i byn så vi blev stående och pratade med honom ett bra tag. Nu var det hög tid att bege sig hemåt för vi skulle ju till Lasse och Birgitta på middag idag.

Klockan 17:45 hämtade de oss och idag blev vi bjudna på:

Mousserade rosévin och snacks

Förrätt blev det en löjromsrätt med lufttorkad skinka och parmesankrisp

Varmrätten var en fisk och skaldjurs gryta/soppa med bröd och Aioli

Efterrätt var Creme Brulee

Hundarna fick fira lilla Neokillens födelsedag traditionsenligt med leverpastej som de bara älskar!!!

2013-05-11 19.54.352013-05-11 22.08.332013-05-12 00.24.38

Vi hann med en 3D demonstration men annars satt vi mest och pratade fram till klockan 2 så idag blev det en riktigt sen kväll men det är ju så sällan som vi träffas allesammans.  Isäng kröp vi inte förrän klockan 03:00

Inga kommentarer: