tisdag, maj 21, 2013

Vattenträning & chockbesked

Full rulle på jobbet och på eftermiddagen kom ett riktigt chockbesked för Hudiksvall då man utan förvarning beslutat att lägga ner Ericssons fabrik. Helt utan förvarning sägs samtliga 318 anställda upp och sedan kommer alla följdverkningar på det. Städföretaget, matsalen, transportföretag osv osv.. Tack och lov för att ingen av oss jobbar på Ericsson!

Efter jobbet kände jag att det inte funkade att åka iväg på SSRK träningen. Av någon anledning känner jag mig så fruktansvärt trött. Tog istället Humla och Vinna och några dummiesar och gick en promenad hemma vid. Först fick de rasta sig men sen var det allvar.

Satte dem lösa och för Vinna kastade jag en enkelmarkering som landade bakom två trädfällor. Gick tillbaka och skickade Vinna när hon tittade rätt. Hon hämtade väldigt väldigt raskt och fint men spottade dummiesen på vägen in och började nosa på en plats. Hmm gick ut till platsen, satte Vinna och gick tillbaka till platsen där jag skulle ta emot. Kommenderade apport och hon kom in och lämnade av fint. Gjorde om det en gång och det gick lika bra. Nu gjorde jag om hela momentet och då gick allt perfekt.

Humla fick en markering upp och ut på ett hygge. Den spikade hon och dessutom satt Vinna helt tyst och lugnt bakom och klarade det väldigt bra.

Vi gick vidare och hundarna fick springa lösa. Gick ner till vattnet och tänkte att jag ska inte göra någon skillnad nu. Vatten eller land. En markering är en markering och ska skötas på samma sätt. Humla fick börja då jag ville att Vinna skulle bli lite  extra sugen i hopp om att gå rakt ut i vattnet. Humla tog markeringen bra och då fick jag också en bra koll på hur botten och terrängen var för jag kunde inte gå ända ut till vattnet då det var för blött. Vinna satte lugnt och fint och inte ett ljud så jag kastade en lika dan markering igen och denna gång var det Vinna som fick gå. Hur bra som helst. Rakt ut och rakt in!

Nu kastade jag en dubbel till Humla och hon gjorde det precis lika bra och Vinna klarade av att sitta passiv bredvid precis lika bra hela tiden. Mycket bra!

Avslutade med en enkelmarkering snett ut och även nu var det raka vägen ut till dummiesen och in. Mycket duktig tjej jag har och i den här terrängen finns inga tankar på att välja väg ner i vattnet. Bra bra!

Middag blev det när vi kom hem och sen gjorde vi en handlarlista och slappade lite framför tvn. Hann dessutom med att göra alla räkningar så man har koll på vad man har att vänta nästa månad Blinkar

Inga kommentarer: