söndag, juli 07, 2013

Rallylydnad & Ikea på årets varmaste dag

Idag blev det tidig morgon då jag åkte upp och tävlade Rally i Timrå. Inte tänkte jag väl att det skulle bli sååå varmt för vi planerade dessutom att åka på IKEA direkt efteråt för att rita upp vårt kök.

Tävlingen gick snabbt vilket var bra däremot blev det över en timmas väntan på prisutdelning och sånt är alltid drygt- Humla gick in som hund nummer tre och gjorde precis vad hon skulle. Borde belönats med 100p tycker jag men domaren hittade tre –1p avdrag så vi slutade på 2:a plats med 97p. Förstaplatsen gick till en hund med 98p.

Vinna startade som hund nummer 17 och redan när vi gick från bilen märktes att hon var seg och nosig och då går det som det går. När hon inte är koncentrerad så får jag jobba och jobba och när jag får kontakt så blir det ofta lite för mycket vilket in hennes fall innebär att hon sätter sig nästan framför mig istället för brevid mig vilket idag resulterade i många seg-avdrag och två felmoment. Även här några felaktiga avdrag enligt mig på totalt 10p men vad spelar det för roll… Det hade ändå inte räckt till kvalificeringspoäng… Jaja… vi tränar vidare och hoppas på svalade väder till nästa gång…

SMHI

Efter tävlingen och rastning av hundar så åkte vi till IKEA för att planera vårt kök. Mycket bra hjälp och kloka ord gjorde att köket i stort sett är färdigplanerat sånär som på kakel, tapet och golv….

Klockan hann bli strax efter klockan 17 innan vi var hemma. Då var det fortfarande närmare 20 grader och helt vindstilla. Vi slappade lite på altanen då jag hade lite ont i skallen av solen och värmen. Klippte sedan Henke och sedan klippte han mig innan vi tog hundarna på en promenad och pratade med bonden som ska dra hem vår båt så nu ska det bli av till veckan.

Vi köpte ett nät på IKEA som vi nu satt upp runt altanen så nu sliper vi myggen helt och hållet, perfekt!

Humla som fick en fin rosett på dagens tävling retade Vinna som kammade noll….

DSC_5916DSC_5923

Inga kommentarer: