måndag, juli 01, 2013

Veterinärbesök

Vaknade strax efter 8 och då hade Henke och Lasse gått ut en tur med vovvarna. Jag ställde mig och diskade det sista från kvällen före och sen bäddade och packade jag ihop. Såg lite nyhetsmorgon och sen var det hög tid för frukost. När den var intagen var det hög tid för oss att åka in till stan för Humla skulle till veterinären.

Hon skulle ögonlysas och undersökas. Tycker att hon en längre tid varit annorlunda. Svårt att sätta fingret exakt vad det är det är med små små grejer. Hon piper en massa på träningarna men är sen inte särskilt motiverad till jobb. Markerar inte med den effektivitet hon haft, använder inte näsan som hon brukar. Hon är enormt känslig för korrigeringar och ser ut som att jag skulle slå henne bara för att jag tar ett djupt andetag, stressar upp nått vansinnigt när vi kommer hem eller vi får främmande… Ja en massa saker. Nu har hon dessutom börjat fälla pälsen men det kan som det ska då hon inte fällt päls sedan senaste löpet i februari. Till på detta har hon fruktansvärda problem med sina kliande läppar. Jag har tvättat dem varje dag med ett svampmedel i sex veckor nu men upphör jag eller glömmer jag en dag så är genas såren tillbaka. Hon gnider ansiktet mot grusgången när vi går ut och nu har det också spridit sig till överläppen.Såå dels så ville jag ögonlysa henne med anledning av PRA men sedan ville jag också att de skulle ta prover på läpparna.

Lugnt och skönt i väntrummet trots flera andra hundar och flera katter:

2013-07-01 10.52.252013-07-01 10.52.46

När vi kom till veterinären kunde jag inte hålla mig utan frågade om de även kunde ögonlysa Vinna. Sagt och gjort och båda tjejerna hade såååå fina ögon som var helt UA. Härligt!!!

När det gäller läpparna så har de tagit en massa blodprover som vi får svar på på torsdag då vi förhoppningsvis vet problemet så att vi kan sätta in behandling annars kommer man att fortsätta ta prover på själva läpparna…

När vi kom hem satte vi oss på baksidan och slappade lite i solen samt åt lite lunch för klockan hade redan hunnit bli 13.

Blev en riktig slappardag med solning och en hundpromenad. Vinna fick några stoppsignaler på gården men sen kom Lisa och Jörgen förbi en snabbis för att låna en sax och sen blev det en GT på altan.

På kvällen käkade vi kycklingwraps och såg på James Bond –Golden Eye

Inga kommentarer: