fredag, februari 27, 2015

Kortvasan

Tidig tidig morgon klockan 04:00. Bussen avgick från stan klockan 05:00.Som vanligt lyckades inte jag sova nått men resan gick ändå hyffsat snabbt. Jag och Lisa redo för start?

Kortvasa1

Vi anlände nästan två timmar före start så vi hann gå och kolla av startplatsen i Oxberg och prova på några av de energiprodukter som erbjöds vid starten. Grått, blött och lite lätt snöblandat regn. Inte så skojigt väder med andra ord men det lär man väl inte ha tid/ork att tänka på sen.

2015-02-27 09.52.112015-02-27 10.00.21-1

Här var det en av de tidigare startgrupperna som var klara för start och där starten precis gått…

Starten var trång och det gällde bara att hålla sig på fötter och försöka ha koll på varan. Inledningsvis var det inte särskilt mycket till spår heller….

Första bilen innebar en hel del små uppförskörningar men inga mördarbackar direkt men nog tog det på krafterna. Inge fäste överhuvudtaget på skidorna så det var stakning som gällde. Första milen var glidet helt ok….

Efter första stoppet i Hökberg blev det utförslöpor men många fall och många som bromsade så det är lite drygt. Klarade mig från fall men nu började mitt glid försvinna och det blev fruktansvärt tungt. Lisa försvann ur mitt synfält men hittade istället en annan åkare att hålla samma takt med.

I Eldris blev det blåbärssoppa och lite vila för det var lite trångt i passagen. Inget stopp men långsamt vilket jag behövde. Det är lättare att ta sig tid att dricka då. Efter Eldris gick det lätt ner tills det var 4 km kvar så blev jag rejält trött och det var mycket staka men då hade man ju vittring på målet så det var bara att bita ihop  Målet var tre timmar och när jag gick i mål visade klockan 2 timmar 59 minuter och 41 sekunder. Jag klarade det med 19 sekunders marginal!!! BlinkarRäknade sedan ut att 908 av totalt 3791 damer och totalt 3341a av 8580. Övre halvan i alla fall… med råge… Blinkar

2015-02-27 15.54.01

Kanske måste satsa på att åka igen nästa år…

Efter målgång fungerade allt helt fantastiskt smidigt. Vi lämnade in skidor i Mora och satt oss sedan på en buss som tog oss till badhuset där vår packning fanns att hämta och vi kunde duscha. Buss tillbaka in till målområdet för att kolla lite i mässhallen och såklart hämta diplomet innan vi hämtade ut skidorna igen och gick till bussen.

Middag intogs på MAX i Bollnäs. Hemma var jag strax före 21-tiden.

Det blev uppackning och sedan ett glas vin. Lilla Vinna passade på att gräva sig ut från gården så jag fick ge mig ut och säkra gården och leta henne också innan jag somnade i soffan vid 23-tiden. Lång dag, kul upplevelse även om själva åkningen i tre timmar inte är så jätteskoj. Mera kul att ha varit med, genomfört det och kanske kanske blir man papp att förbättra sin placering och tid nästa år….

Inga kommentarer: