torsdag, februari 11, 2016

Lite jaktträning kors i taket!

Idag åkte Henke till fjällen men först fick han skotta bort att tung blötsnö som fallit under natten. Han åkte först klockan 10 så han rastade hundarna innan han åkte så slapp jag åka hem på lunch. Åt en stadig frukost vid 10-fikat på jobbet och jobbade sedan non-stop fram till klockan 15 då jag har gjort full dag.

Hem till hundarna och tog med lite dummiesar på promenaden. Trampade upp ett stort F på täkten och la sedan dummiesar vid var vinkel och vid varje avslut. Ställde sedan upp vid foten på F:et med en hund.

Humla fick börja. Rakt skick fram till första vinkeln där det låg en dummy. Inga problem! Nästa skick bestod i rakt skick till första vinkeln. STOPP! Å sedan högerskick ut till slutet av linjen. Mycket bra! Tredje skicket blev ett längra linjetag, över en plats där det legat en apport bort till vinkel 2. Inga problem. Sista skicket blev således ett långt linjetag som 3:e skicket och sedan stopp och högerskick. Perfekt!!! Duktig Humla men hade inte trott nått annat….

Stegade sedan ut övningen igen å så fick Vinna göra samma sak. Hon klarade också övningen bra! Stadgan i stopp är lite halvtaskig men i övrigt funkade allt väldigt bra. Duktiga hundar och kul att träna igen.

Efter denna träning promenerade vi 5km. Härligt att hinna vara ute innan det blir mörkt! Fick koppla hundarna efter bäcken så de vädrade och drog som tusan ner mot bäcken. Det visade sig senare att det skjutits en bäcer där så det var nog dofterna från det som lockade.

Middag blev det redan klockan 17 eftersom jag inte ätit någon lunch. Åkte sedan ner på stan och gjorde en sista shopping på Åhléns som stänger till helgen. 70% på allt så det blev en BH, ett par strumbyxor och lite sverigeband. Allt för totalt 100kr. Mycket bra men trist att Åhléns försvinner från Hudiksvall!

EN sväng på systemet, Lidl och Ica hanns också med innan jag åkte hem.

Plockade lite hemma men annars blev det en lugn kväll. I det stora en mycket bra dag!!!

Inga kommentarer: