tisdag, februari 02, 2016

Semlor och hundträning i Totohallen

Fullhuggning med möten och annat på jobbet och såklart hem till hundarna på lunchen. För första gången på länge så tog jag med dummiesar på lunchpromenden. Eftersom det är väldigt halkigt på vägen där ett tunt snötecke täcker isen så promenerade vi istälet på täkten. Där är det hårt och fint så Hundanra fick springa lite extra och ta några långa linjetag.

Efter jobbet åkte jag direkt till totohallen. Kom dig strax före 17 å tänk, det var inte kolsvart när jag promenerade med hundarna. Hurra! Nu kommer ljuset!

Vinna var väldigt duktig idag. Körde igenom de moment som känns hyffsat stabila. Fotgåendet går mycket bättre nu, sättande under gång sitter fint. Inkallning med ställande funkar väldigt bra med belöning bakom men nu måste vi börja arbeta bort det. När det gäller rutan så kör vi momentet fram till att hon ligger i rutan vilket funkade klockrent. Hopp apport funkar fint och metallapporten lika så. Fjärren körde vi lite försiktigt med ställandet men där har vi långt kvar.

Humla fick komma in och köra fotgående, sättande under gång, rutan och sedan nötte vi lite vittringsapportering vilket funkar rätt bra med kompostgaller. Vi fortsätter med det men nu blir det träningsuppehåll för Humla ett tag då hon ska opereras på torsdag.

Anna hade tagit med semlor så vi njöt av gott fika och prat också. Mysigt med ett trevligt träningsgäng!!!

Frusen som tusan när jag kom hem. Henke hade fixat en brasa och så åt vi ugnsgrattinerad löksoppa sen var termostaten återställd igen.

Inga kommentarer: