lördag, april 15, 2023

Vårfix

 I helgen väntar vila och vårfix och jag hoppas på fint väder och det verkar verkligen lovande. Lite kallt på morgonen men fint...

Efter lite tv-titt och frukost tog vi med tjejerna på en promenad genom byn. Skönt att hela byavägen är bar nu och inte heller särskilt kladdig. Massor med fåglar i form av tranor, gäss och svanar betar på täkterna.

Efter promenaden åkte vi ner på stan i jakten på en ny kruka vid bron och banne mig om vi inte hittade ett ex så nu har jag två hela krukor vid entrén. Passade också på att stanna och köpa penséer som planterades när vi kom hem. Då passade vi också på att sopa terrassen på framsidan samt ställa fram trädgårdsmöblerna så att man kan sitta och mysa i solen om det är fint på förmiddagarna.


På eftermiddagen blev det en riktig vårig drink i form av Yellow Bird före maten medan vi följde både Hudik-Piteå hockeymatchen och Skellefteå - Växsjö. Blev lite pluss och lite minus där man man säga.

Till middag blev det först en sallad med bacon och Chevré och sedan grillad oxfilé. Tyckte att Henke utmanat lite när han ställde fram oxfilén på soffan medan han väntade på att tända grillen och att den skulle bli varm. Esset har full koll.


Resten av dagen blev lugn och såklart somnade vi efter att vi också ätit Glen Strömberg glass till efterrätt.

Inga kommentarer: