lördag, januari 06, 2024

Enormt mycket snö!

 Det hade ju när vi var borta över jul snöat nästan 4 dm så vi skottade dagen efter vi kom hem, den 29 december. Efter det så har det snöat varje dag fram tills igår då det började bli kallare. Det har kommit nästan 1 dm per dag. Mycket fluffig snö så det har gått lätt att skotta och det har såklart packat sig och sjunkit ihop så nu har vi drygt 8 dm hårt packad snö. Vårt dubbelgarage och dubbelcarport är ju en lång och ganska bred  byggnad utan bärande väg så där känns det lite otryggt med de mängder hårt packad snö som nu ligger på taket. 

Medan jag tog hundarna på en långpromenad så började Henke skotta. Vi har en snöräv till vår hjälp så man kan stå nere på backen och skotta.

Snön rinner ner på en presenning men sen måste ju snön skottas bort från backen också så hela snömängden måste skottas två gånger.

Jag tog hundarna på på en långpromenad men först klippte jag bort lite päls under tassarna. Tack och lov hade var det inte så kallt som utlovats utan vi klarade oss med -12 grader. Skoterspåret var nu hårt och fint och gick bra att gå efter. Blev en runda på 5,5 km och sen skottade jag av altanräcket innan jag lastade in bilen med all kartong från vitrinkåpen samt plast och papperförpackningar inne från huset. Blev en full bil så skönt att bli av med. Handlade också när jag ändå var iväg. 

Väl hemma blev det skottning av lusthuset och sen var Henke trött då han skottat hela tiden sedan vi gick ut vid 10:30 å nu var klockan efter 14 så vi gick in och käkade lite lunch och kollade på skidor och skidskytte.

Senare på eftermiddagen blev det en kortare promenad med tjejerna. Har helt glömt att fota all snö i dagsljus så tog en bild efter byavägen nu ikväll istället. Visserligen en plogvall men man förstår ju hur mycket snö det är nu.

Till middag lagade vi oxfilé och potatisgratäng men först lite tilltugg (koppar med västerbottesos, creme fraisch och rom samt ett glas bubbel. Mums!

Inga kommentarer: