onsdag, januari 17, 2024

Snöoväder och oväntat tillskott

 Var på jobbet på förmiddagen. Idag snöade det så temperaturen hade fått upp med en 10-15 grader sedan i går. 

När jag kom hem på lunch snöade det och blåste en hel del och då driver vår väg snabbt igen mitt i byn. Temperaturen hade nu ökat ytterligare 10 grader så det var helt plötsligt plussgrader.

Gick en promenad och konstaterade att nu pågick avverkning längst med skoterleden. Reagerade på att timret lagts upp rakt över skoterleden vilket väl är väldigt dumt så jag kontaktade markägaren och så skulle det såklart inte göras. Gör om och gör rätt så timret plockades bort direkt.

Stannade hemma och jobbade på eftermiddagen och gjorde då upp en brasa vilket är riktigt mysigt när man sitter hemma och jobbar.


När Henke kom hem blev det en promenad i snöovädret och dessutom markerade vi upp vårt lass med sand som riskerades att skottas bort när de ska dra fram virket till vägen.

Inte kallt men väldigt blåsigt samtidigt som det snöade så det var ruggigt att gå.

När vi kom tillbaka efter promenaden tog vi in posten. Då hade jag fått ett brev från Skandia. När jag opererats kontrollerade jag möjligheten att få ut ersättning på de försäkringar vi har. Hem och villaförsäkringen gav ingenting men vi har en försäkring via jobbet också. Ansökte på den om ersättning för min diagnos av hudcancer men förstod det som att den diagnosen var undantagen. Det visade sig att jag hade fel för idag fick jag besked om att jag skulle beviljas ersättning. Ingen summa som förändrar mitt liv men ändå ett bra plåster på såren....

Korv stroganoff till middag och sedan handbolls EM med matchen mellan Sverige och Slovenien. Sverige var tämligen överlägsna och vann avstannande med 28-22. 

Inga kommentarer: