tisdag, januari 02, 2024

Mål och måluppfyllelse

Då var det åter dags att följa upp årets mål och funder över nya mål för 2024. 

Uppföljning mål 2023

Vinna 

Det primära målet för Vinna var att hon skulle hålla sig pigg och frisk. Tyvärr blev det inte riktigt så även om hon faktiskt varit rätt bra i ryggen i år. Vi tyckte dock att hon blev väldigt seg och trött under våren och trodde att det närmade sig slutet och att det berodde på ryggen. Men så började jag misstänka Hypothyrios vilket hon testade positivt för. Efter att hon började medicinera för det har hon bara blivit piggare och piggare och jag har slutat behandla henne med Librela däremot äter hon fortsatt Onsior.

Några starter på prov eller annat har det inte blivit och kommer nog inte att bli aktuellt i framtiden heller.

Esset

För Esset var målet att få till en start på retrieverjaktprov och om vi skulle starta så var vi såklart ute efter ett Excellent. Vi testade en start precis när isen gått och Esset genomförde till stora delar ett bra prov men på den avslutande landmarkeringen lämnade hon kråkan å då var nollan ett faktum. Vi revanscherade oss på årets sista prov i slutet av september genom att få ett Very good vilket ändå kändes rätt ok.

På tollingjaktprov var målet att kunna erövra två excellentresultat i Ökl och detta målet nådde vi och mera där till.... I öppenklass blev det tre starter med resultaten Very Good, Excellent och sedan Excellent på självaste tollarspecialen. Vi hann även med två starter i elitklass. Det resulterade i ett Good i elitklass redan i år.

Hade hoppats på att kunna vara med på lite praktiska jakter i år. Det blev tyvärr bara en jakt eftersom jag blev opererad under bästa jaktsäsongen och sen började Esset löpa.

Vi startade också på Gävleborgs KM/Wt i ökl vilket var skojigt men inte resulterade i något resultat värt att nämna.

Utöver detta så hade jag hoppats på ett cert på utställning men så blev det tyvärr inte utan vi fick ett Very Good och två excellent.

Det största nederlaget var ändå att trots försök med två olika hanar så blev inte Esset dräktig. Det är riktigt riktigt tråkigt då jag verkligen anser att hon ska lämna avkommor efter sig. Hade två jättelovande kombinationer men av olika anledningar som blev det inga valpar i år.

Mål inför 2024

Sååå vilka mål ska vi ha för detta år då? 

Vinna

Som jag skrev ovan så räknar jag inte med några fler provstarter för Vinnas del men att ha henne med är ett mål i sig. Hon kommer redan i januari att opereras för en stor tumör i ett juver så vi håller tummarna för att det ska gå bra. Så länge hon är hyffsat pigg och frisk så ska hon så klart hänga med på aktiviteter men allt sker på hennes villkor.

Esset

Huvudmålet och drömmen är att det blir en kull efter Esset i år. Allt annat kommer att  få stå åt sidan för att uppfylla detta mål. Får hon valpar i år så kommer det att bli svårt att hinna med några provstarter alls under året. Hon beräknas löpa i maj vilket innebär parning i maj-juni, valpar i början av augusti som blir leverensklara i oktober å då är provsäsongen över.

Inga kommentarer: