lördag, augusti 09, 2008

Bröllop

Ställde klockan på 09:00. Gick upp och åt frukost innan jag packade och tog med hundarna ut i skogen en snabbis medan Henke åkte ner på stan och hämtade ut pengar. Möttes sedan på Håsta där vi lämnade hundarna hos Lasse och Birgitta som ska vara hundvakt medan vi är på bröllop.

Åkte sedan hem och duschade och gjorde oss klara samt åt en snabb lunch bara för att ha bra i magen innan bröllposfesten.

Åkte med Ida och Gösta till Kilafors Herrgård där vigseln och festen skulle hållas. Bröllopet började klockan 15 och vi anlände ca klockan 13:30 så i hade gott om tid att checka in, byta om och sedan träffas och ta ett glas mousserande vin på rummet.

Vigseln var borgerlig och hölls utomhus i herrgårdens trädgård. De hade tur med vädret och solen sken hela dagen. Vet inte vem kvinnan som som förrättade vigseln var men kanske ett kommunalråd eller nått. En tjej och en kille sjöng ett par vackra sånger och sedan hade de vacker musik både vid in- och utgångsmarchen.

Efter vigseln blev det skuma och jordgubbar i tråfgården samt mingel under tiden som brudparet fotograferades.



Runt klockan 17:30 gick vi till bords och det blev lax till förrätt, tornedous till varmrätt och en chokladtårta till efterrätt. Under middagen underhöll ett antal duktiga talare och såklart sjöngs det ett antal sånger precis som det ska vara.

Efter middagen blev det fest med dans och vid 00:00-tiden blev det en överräskning genom att det öppnades ett antal lönndörrar som gav nya barer, festlokaler och biljardrum och samband med detta serverades också vickning i form av varmkorv med bröd vilket smakade jättebra. Festen fortsatte men vid 01:30 kände jag mig nöjd och avlägnade mig därför till rummet och gick och la mig.

Inga kommentarer: