fredag, augusti 01, 2008

Neo dålig och lydnad

Under natten fortsatte Neo at må dåligt. Vaknade av att han spydde och när jag klev upp och torkade upp det så visade han tydligt att han behövde ut. Väldigt dålig i magen fortfarande så starten i lydnades 3an för första gången på över tre år kändes inte riktigt rättvis. Beslutade mig ändå för att testa i den 30 gradiga värmen.

Platssittning och platsliggning är han säker som få på så det fixade han utan problem. Resten av programmet gick riktigt segt. Han ville inte ha godis eller boll på uppladdningen så hans illamående märktes av. Det blev också tydligt först på foten som han inte orkade hålla i sedan i tempot på inkallningen men framförallt på apporteringen där han verkligen inte ville ha nått i munnen. Tjafsade på hopp apport, lite på metallen och ytterligare på vittringen. Dagens positiva resultat var i alla fall fjärrdirrigeringen där han fick en 8:a, bästa resultatet någonsin i det momentet. Neo lyckades trots allt få beyg på alla momenten även om de var riktigt dåliga siffror på mycket. Det räckte ändå till ett 2:a pris och en 3:e placeringe vilket jag var jättenöjd med tanke på färutsättningarna.

Efter lydnaden gick jag och Camilla ut till jaktprovsrutan för att se nybörjarklass. Efter några hundar blev vi dock lite hungriga och gick tillbaka till Campingen för att rasta hundarna och sedan gå på restaurangen för att äta lunch.

Vi åkte sedan en sväng för att se på Working testet men det var inte så publikvänligt så vi åkte tillbaka till campingen och tittade på avslutningen i Nkl-rutan.

Efter att ha varit 30 grader varmt och sol slog vädret om till ett otäckt åskväder med spöregn, blixtar och dunder. Fick rapport om att en person på campingen träffats av blixten och hämtats med ambulans. Usch, inte kul och inte roligt för de hundar som skulle arbeta i detta väder.

När det var klart i skogen åkte vi till Rusta för att inhandla himla checka stolar med tillhörande parasoll, handlade lite mat och köpte sedan pizza på hemvägen.

Dagen blev lite mycket för mitt huvud så jag fick bara i mig halva pizzan sedan la jag mig en stund och då släppte huvudvärken men det var dags att krypa till kojs då så det blev bara en kort promenad med hundarna och en varm och skön dusch. Packade också inför morgondagen då Humla ska göra sin debut i Mästarklass på jaktprov.

Inga kommentarer: