onsdag, augusti 13, 2008

Dramatiskt beslut

I gårkväll när Henke var inne på Internetbanken konstaterade han att pengarna för Humlas veterinärkostnader redan kommit in på kontot. Det stod ett meddelande att de ville att jag skulle bekräfta när jag erhållit pengarna så jag ringde till de som ägde den hund som skadade Humla.

Frågade också hur det gått för dem och då berättade han att de tagit bort hunden. De hade pratat med en veterinär och berättat hur hunden var och veterinären hade då rekommenderat att de skulle avliva hunden vilket de då gjort. Den hade hamnat i en liknande situation tidigare och den var allmänt aggresiv mot andra hundar i samband med hundmöten. Tiken var 6 år med de hade bara haft henne i 3 år då de tagit över henne som omplaceringshund.

Fick såå dåligt samvete att de tagit ett så drastiskt beslut men jag hoppas att de gjort rätt och jag förutsätter att de som ändå känner hunden har mer underlag för att ta ett sådant beslut. Jag intalar mig själv att hunden nog var ett problem och att denna incident var droppen som fick dem att fatta detta beslut. Jättetråkigt för ägarna i vilket fall som helst för de var ansvarsfulla människor som verkligen mådde dåligt över det inträffade.

Humla repar sig bra och igår gick vi en kortare promenad i skogen. Hon fick springa löst och sprang och hoppade till synes helt obehindrat trots dränen som hänger i ljumsken. När vi är hemma slipper hon tratten och då ligger hon mest och sover. Medan vi är på jobbet åker dock tratten på och det tycker hon är ganska förnedrande även om hon nu rör sig betydligt mera än första gången vi tog på den.

Idag efter jobbet hade jag ont i huvudet så jag tog en liten snabb vila när vi kom hem sedan gick jag och Henke en dryg kilometer upp i skogen. Där sprang vi sedan 5,1km för att sedan promera den dryga kilometern hem. Gud vad vi var duktiga!!!

Åt middag och duschade och sedan kom huvudvärken tillbaka så jag var liggande hela kvällen

Inga kommentarer: