torsdag, augusti 28, 2008

Viltträning

Idag stod det viltträning på programmet. Hade tinat en trut, en kanin, en and och en kråka som jag och Helena skulle träna lite med. Vill kolla så att Humla inte har några problem när det är flera olika typer av vilt som ligger ute. Hon tycker ju mer om vissa villt än andra.

Först skjutsade jag Henke till Tåget för nu började den långa resan till Kina. Åkte sedan till SSRK-båten och gick en promenad med hundarna. La sedan ut ett tennisbollssök som Neo skulle få plocka in. Det var en hel del bollar så när han hämtat in 4 lät jag Humla hämta en innan Neo fick fortsätta att ta in 4 till. Han sökte snabbt och snärtigt men sökte med boll i munnen vilket han inte gjort tidigare när jag kört med bollar istället för Dummies. Nåväl, Neo tyckte att det var kul och blev trött och det var ju avsikten.

Efter en timma kom Helena så då fick Humla ta en markering med kråka. Hon plockade den fint utan tvekan och packade faktiskt in den rätt OK.

Etta fick sedan plocka in ett sök, hon hade inte träffat på kanin och and tidigare men de var såklart inga problem.

Humla fick sedan plocka in söket och hon gjorde det jättefint. Genomgående bra upptag och bra grepp på samtliga fåglar. Dock är greppet på kråkan inte sämre än övriga fåglar men det var aldrig någon tvekan om hon skulle ta dem.. Känns skönt nu när vi är anmälda.

Blöta åkte vi sedn hem och röjde lite ennan Roland kom med Hundprogrammet som Gunilla fixade igår. Efter att ha stekt på en katarellmacka och fikat lite började jag registrera NKL hundarna så jag kom inte isäng förrän klockan 00:30

Inga kommentarer: