tisdag, augusti 19, 2008

Första träningen

Idag efter jobbet blev det första hundträningen på mycket länge. Efter maten körde jag lite lydnad med Neo men kände mig inte så motiverad så det blev lite si sådär. Han var i alla fall duktig på fjärren och rutan. Dessutom körde jag en hel del vittring eftersom han är så burdus när han springer fram till pinnarna. Han springer in bland pinnarna så att de flyger omkring ibland vilket ju inte är så skoj. Det blev väldigt lugn vittringsträning för att försöka jobba bort det.

Åkte sedan iväg till Strandarna för att träna lite apportering med Humla. Jag hade tänkt träna passivitet för att se om Humla var pipig men eftersom hon var alldeles tyst så blev det träning istället.

Jag kom till platsen först så då passade jag på att köra ett litet närsök bland duv-bulvanerna eftersom Humla inte sett några sådana tidigare. Det gick dock bara fint, vi passerade bulvanerna först så att hon fick kolla in dem lite å sedan la jag ut en massa smådummiesar som jag hoppades att hon skulle plocka in och det var inga som helst problem.

Körde sedan 3 dirrigeringar och eftersom de gick så bra så gjorde vi inge mer dirrigering för dessutom kom alla precis när jag var klar med den övningen.

Efter at alla hade samlats och nya deltagare presenterat sig så gick jag bort till Therese som lagt ett sök och höll på att köra sina hundar. Det var en brett och grunt sök med 3 vegetationstyper. Havrefält, klippt fällt och lövskog med mycket gräs. Humla var helt passiv och stannade när hon kom fram till havrefältet som låg först. Senare när hon säkte gick det i trav och till och med skritt så hon var inte alls motiverad eller så var hon påverkad över de andra nya hundarna som var med. Vi får backa i träningen med fält så att hon får se när det läggs ut nästa gång.

Träningen avslutade med markering och förutom att hon är såå försiktig när hon ska passera hallonsnår så markerade hon väldigt bra.

Inga kommentarer: