måndag, augusti 11, 2008

Idag opererades Humla

Hade inte tänkt åka in nått till veterinären eftersom såret såg rätt OK ut. Mailade dock över några bilder till kompis Therese som jobbar på smådjurkliniken och hon visade veterinären som tyckte att jag skulle komma in. Sagt och gjort, idag klockan 13 åkte jag in med Humla.

Före det hade Birgitta (som jobbar på kommunkansliet dit pressen vänder sig dagligen för att få tips om sånt som inträffar inom kommunen) tipsat lokaltidningen om att skriva om det inträffade så Torbjörn på Hudiksvalls Tidning kom upp och intervjuade mig om det inträffade samt följde med tillsammans med en fotograf till veterinären så nu blir det väl en lite artikel i tidningen om det inträffade också.

Hur som helst så visade det sig att det blivit en rejällt djup ficka i det ena såret i ljumsken så de fick öppna ner till, rengöra och sedan sätta in en drän för att få bort den ev sårvätska som bildas samt sy igen med några stygn. Sedan hittade de ytterligare ett mindre sår på bröstet så nu är hon rakad även där. De kommande dagarna blir det antibiotika och sedan hoppas vi att det läker fint så att vi kan sätta igång och träna igen inför höstens eventuella jaktprov.

Ikväll försökte vi hitta bilder på vilken ev ras det kan ha varit på den andra hunden. Lasse och Birgitta fick titta i alla möjliga hundböcker men hundarna är ju ofta så friserade i dem så det kan vara svårt. De fastnade dock för en Softcoated Wheaten Terrier även om inte allt stämde. Storlek, färg på pälsen och strukturen på pälsen stämmer dock. Med lite tur så kanske vi genom artikeln kan komma i kontakt med ägaren. Vi får se i morgon...

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch vad hemskt!
Hoppas verkligen det går bra för Humla.
Efter den beskrivningen skulle jag kunna tänka mig en schnauser...
Håller tummarna!