fredag, januari 06, 2023

Årets första hundträning

 Ledig dag idag och i morgon ser det ut att komma en hel del snö så vi hade bokat hundträning ute på Rönnskär vid kusten där det brukar kunna vara barmark. Hade även en person som var intresserad av tollare som ville komma och titta och träffa rasen samt se hur de fungerar vid träning.

Vi blev Göran, Zenitha och Ann. Tobbe kom också men han var förkyld så han höll sig lite på sidan om med sin hund.

Medan jag pratade med tollarintressenterna gick övriga iväg och körde ett sök. Jag anslöt när det fanns två dummiesar kvar och de fick Esset ta in. 

Vi gick sedan på led. Första personen i ledet kastade en markering som den sista i ledet skulle hämta och sedan bytte vi ordning. Bra att få igång passiviteten och fotgåendet direkt.

Efter denna övning la vi ut tre målområden med dirigeringar samt hade en markeringsstation som vi cirkulerade på. Gick riktigt bra trots att vi inte tränat på länge.

Det var bara -1 grad men väldigt kallt då det blåste halvstorm från havet. Skönt att sätta sig i en varm bil och åka hem.

Henke hade gjort en brasa å så drack vi lite varm glögg och såg på skidor och skidskytte efter detta. Henke hade gått en promenad med Vinna när jag var iväg men efter all skidåkning så gick vi genom byn för att jag skulle få lite motion också.

På kvällen åt vi oxfilé och pommes till middag och slappade framför tvn. Esset var trött efter årets första träning tror jag :-)

Inga kommentarer: