söndag, januari 01, 2023

Årets som gått

Januari

Första dagarna på året så tinade jag en gås för att låta Esset testa det för första gången i sitt liv. Det gick väldigt bra och hon apporterade den direkt utan att tveka men har väl lite att jobba med när det gäller greppet. Det hänger dock ihop med rutin så det ska nog inte bli några problem.

Jag bestämde mig för att att ta tag i min vikt på första arbetsdagen för året. Nu ska kilona bort och jag ska hitta ett levnadssätt där jag håller vikten. Började springa redan första veckan i januari och satte upp ett mål att springa 2-3 ggr/vecka. Inledningsvis ca 3 km/gång och sen är tanken att jag ska trappa upp det hela allt eftersom för att springa 5 km. Inledningsvis skulle vi också övergå till LCHF-kost en tid.

Pandemin satte fortsatt sina spår och på första arbetsdagen tog jag dos 3 och man började ju undra hur länge vi kommer att ta dessa doser?

I januari passerade Johanna Hudik så jag fick träffa henne, Lena och Essets syster Fräsi och käkade lunch på Strandpiren.


Lite viltträning på Rönnskär, nån träning i totohallen och dessutom totalt 10 löprundor blev det under årets första månad.

Februari

Månaden inleddes med besked om fina ekonomiska tillskott. Först meddelade Maggan att alla inspektörer skulle få en löneförhöjning på 2000 kr/månad som en satsning på att justera och höja våra löner till en mera rimlig nivå. Några dagar senare fick vi besked om att kommunen skulle ge alla tillsvidareanställda ett gratifikation på 5000 kr som engångsbelopp som tack för den arbetsinsats som de anställda gjort under pandemin.

Vädermässigt var det väldigt fint i början av månaden.



Efter att ha jobbat hemma 4 av 5 dagar i veckan under över ett års tid så började vi i februari att succesivt  återgå mera till jobbet igen. Känns skönt men annorlunda och man blir lite tröttare av att vara på plats igen då dagarna blir lite längre pga resor men också för att det blir mera intryck.

Det osannolika inträffade den 24 februari 2022 när Ryssland började sin invasion av Ukraina och det åter blev krig i Europa.

Vi avslutade februari med en riktig lyxig dag med brunch och promenad på isen i fint väder. 




En mindre rolig avslutning av månaden var att konstatera att någon brutit sig in och förstört och stulit grejer hos Lasse och Birgitta i Enånger.


Mars

Inledde mars med en spontanshopping och lyxlunch på Köpmanberget.


I år köpte vi också biljetter och gick på Iggesunds nyårsrevy.

Under mars började vi fundera på att byta bil. Drivmedelspriserna har höjts och var vissa perioder uppe i 28 kr/ liter då blir det dyrt att åka till jobbet. En hybridbil där man kan köra de korta vardagliga resorna på el skulle ju vara lämpligt.  Sagt och gjort.... Vi beställde bilen så nu återstår att se hur länge det tar innan den kommer till Sverige

Vi firade detta med att bjuda Johan och Johanna på middag en kväll. Blev mycket trevligt!

När Johan och Johanna anlände så inledde vi med lite snacks och en Yellow Bird sedan blev det följande meny

Varmrätt: Västerbottenlax

Efterrätt: Gino

Pga att det var så lite snö i vinter så blev det en hel del barmarksträningar till min stora glädje. 

Redan i mitten av mars började vi se en massa vårtecken som tussilago, blåsippor, tranor mm och den 16 mars uppmättes hela 16 grader. Härligt!!! Tyvärr innebar också detta att de första fästingarna gav sig till känna väldigt tidigt i år.

Vi fortsatte att löpträna minst tre gånger i veckan och rundorna blev lättare, längre och gick hela tiden snabbare och snabbare.

I slutet av mars genomfördes årets första utställning. Vi åkte ner till Högbo, tog in på hotell och ställde ut i dagarna två. Resultatet blev Excellent dag ett och VG dag två. 

På kvällen mellan dagarna åkte vi till Mackmyra och käkade god middag och såklart fick sig Henke en god whiskey också.

En känd och omtyckt svensk skådespelare, komiker och journalist gick ur tiden.

April
Vi inleder april med att gå samman i byn och röja efter vägen i slänten ner mot sjön. Mycket jobb men oj vad fint det blev. Hoppas att vi orkar hålla i detta och fortsätta hålla efter området och göra det större.


Tyvärr fick vi ett ordentligt vinterbakslag i april med massor med snö.

Eftersom Essets mamma är bärare på JADD (Juvenil Addisons sjukdom) så testade jag Esset inför en ev. parning framöver. Resultatet visade sig vara det bästa tänkbara och hon bär inte på några sådana anlag vilket är bra när jakten på den rätta hanen inleds.

Påsken firade vi i år tillsammans med Lasse och Birgitta i Änga och det var fint och varmt väder hela helgen.

 

Tack vare värmen kunde vi börja köra de första vattenträningarna redan i april. Fokus låg på igångar som jag vill ska vara raka och utan tveksamheter.

Vi gick också kurs hos Henry Carlsson vilket visade sig vara ett riktigt bra drag. Vi körde träningar en gång i veckan under sex veckor och Esset växte massor då det blev mycket skott, passivitet, långa markeringar och linjetag i skiftande terräng och även vattenträning hann vi med. 


Efter vinterns omgrävning av nytt avlopp på framsidan så kunde vi äntligen ta tag i altanbygget som vi pratat om sedan vi flyttade in i huset. Mycket jobb och såklart svindyrt med virke just nu men hoppas och tror att det kommer att bli riktigt bra.

Henke åkte upp och hjälpte Johan med bygga mm i Vengel så jag och tjejerna fick tjejhelg över Valborg men det passade bra eftersom jag också hade kurs hos Henry den helgen.

Maj
Inledde månaden med den traditionella fågelskådningen med jobbet som nu var tillbaka efter några års Coronauppehåll.
Altanbygget fortsatte under maj månad. Längtar verkligen tills den är klar.


Det arrangerades viltträning i Nor och Esset krånglar lite med vilt när hon är på nya platser och med annat träningsfolk än hon är van vid så vi hakade på och det gick OK men vi måste iväg och träna med andra och på nya platser oftare.

På jobbfronten har vi nu tecknat ett avtal som möjliggör att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan trots att pandemin är över. Mycket lämpligt och tror att det kommer att vara fördelaktigt både för oss anställda och för arbetsgivaren. Ett villkor för att få göra det är dock att man har en fullgod arbetsplats som dokumenteras och visas upp för arbetsgivaren.


Vårens höjdpunkt var att äntligen få åka till Norge för att gå kurs hos Heidi Kvan tillsammans med Inlicio-hundar. Träningar har arrangerats tidigare men pga pandemin så har vi svenskar inte fått delta. Nu blev det två mycket bra träningar och jag är så nöjd med Esset och hennes kullsyskon. Det är verkligen en toppenkull det här! 😍



Vi hann knappt hem så var det dags för nästa kurs, även det för norsk instruktör men den här gången på hemmaplan i Järvsö och det var  Trond Gjøtterud som stod för drillningen.


Äntligen äntligen blev vi klar med altanen. Nu ska det "bara" inhandlas möbler till den också.

Vid slutet av månaden åkte Henke till Tyskland för att vara med på en mässa i några dagar. Blev några lugna dagar för min del efter en hel del kursande och bilkörning den här månaden.

Juni
Nu när sommaren kommit la vi fokus på att träna igångar och avlämningar från vatten. Vi tränade mycket vid Lingarötjärnen men också lite i Vibosjön som ligger nära och bra till.

Lagom till nationaldagen blev möbler till altanen inköpta

Första veckan i juni genomförde vi en liten happening med jobbet. Vi firade av folk som slutat och folk som fyllde år och dessutom blev det en mysig avslutning innan folk börjar försvinna på semester.

Den 11-12 juni drog jag med mig husvagnen och begav mig till Kratte Masugn i Hofors kommun tillsammans med Esset. Nu var det dags för kurs med Anna-Lena Wendt och Janne Eriksson. Blev en väldigt bra kurs där vi slipade på detaljer men även fick till lite vattenträning med igångar och blinda skick ut på vatten.

Det är väldigt fina träningsmarker i Kratten så det är synd att det är så långt att åka. 

Henkes systerson tog studenten och det skulle såklart firas. Grattis Anton!

I juni blev Vinna lite seg. Hon fick dessutom utan större anledning en stor böld på ena benet. 

Trodde först att hon blivit sämre i ryggen för hon var väldigt seg. Bölden kunde såklart också vara en anledning men kändes inte som det. 

Midsommar firade vi själva. Vi cyklade ut till Hagmyren i riktigt värmebölja och hade med oss lite lunch och god dryck. När vi kom hem så åt vi räk- och laxtårta i skuggan på nya altanen. Tanken var att bada balja men när det är nästan 30 grader i luften så är man inte så sugen på att krypa ner i en pool som är 38 grader.



Dagen efter midsommarafton åkte vi på bröllop till Forsa där Krille och Rauni fick varandra.


Vinna blev inte bättre så jag beslutade mig för att kolla upp det hela. Jag började misstänka att det kanske kunde vara livmoderinflammation och vid undersökning visade sig att så var fallet så mitt i det varma och fuktiga vädret fick hon genomgå en stor operation. Dessutom precis innan vi skulle åka upp till Piteå men nu fick det blir så. 

Juli
När det är varmt kan man i alla fall med full fokus träna vatten och Esset har blivit riktigt duktig. Vi hoppas att det håller i sig för nu börjar dirigeringar på vatten också fungera.

Jag har hela våren och sommaren hållit i mina löprundor som bara blir längre och snabbare så nu springer jag ofta 5 km och kilometertiderna är nere nära 5 minuter/kilometer. Mitt mål att min vikt skulle komma ner under 70 Kg till semestern uppnåddes också så sedan nyår har jag nu gått ner 14 kilo.

Lagom till semestern kom vår nya bil till Sverige och Hudik. Det skulle monteras lite grejer på den så vi fick tyvärr inte hem den så att vi kunde åka i den till Piteå.

Första semesterveckan spenderades i Piteå. Vi njöt av ledigheten. Tog med pappa på en utflykt till Stugan men han känner inte längre igen sig där. Vi gjorde också en utflykt till hamnen och fikade och det uppskattade han.

Förutom det så gjorde vi en utflykt med lunch i Jävre och ni njöt av god drink på mammas balkong och var också ute och åt i stan. Lyxade till det ordentligt under veckan


Pappas 82 års dag firades på Golden Dragon med plankstek. 

Henke tog bussen hem då han skulle iväg på en fjällsemester med Johan. Tyvärr blev deras helikoptertur inställd pga dåligt väder men en fiskesemester blev det i alla fall men på lite annat vis. 

Jag stannade i Piteå ytterligare ett par dagar då det var utställning under helgen. Resultatet blev Excellent och excellent med Ck men tyvärr ingen placering som resulterade i cert vilket vi hoppats på.

Direkt när jag kom hem blev det jobb i en vecka. Henke var ju i fjällen och sedan skulle han ner till Göteborg på rockkonsert så jag tyckte att det var lika bra att jobba. Hundarna fick vara med mig på jobbet så slapp jag stressa hem på luncherna. Perfekt!

Den dag Henke var hemma och packade om var det fint väder och festival (Summerweek) i Hudik så vi passade på att gå ut och äta och lyssnade på Svenne Rubins på Möljen.


Vinna har piggat på sig bra så hon kunde nu vara med och träna lite försiktigt. 


I slutet av juli började också en riktigt bra kantarellsäsong så det blev många kilo kantareller i vår frys i år.


Faster Karin passerade Hudiksvall med tåg en dag i slutet av juli och vi passade på att säga ett snabbt "Hej" på perrongen.

Det fina vädret fortsatte och vi njöt både hemma och någon kväll nere på stan.



Augusti
Eftersom Esset löpte i juli blev våra planerade provstarter i Ockelbo inställda. Vi höll tummarna för att hon skulle hinna sluta löpa innan tollarspecialen så att vi i alla fall kunde komma till start där. Jag hade ju bokat en stuga i Ånnaboda och åker jag så långt så vill jag gärna starta också. Jag hade tur och två dagar innan avresa tror jag löpet var helt över. Jag skulle jobba på specialen första dagen och starta första dag två så det skulle funka.

När jag kom ner till Ånnaboda bröt en tromb och tidernas åskoväder ut. Så skönt att ha en hund som är fullkomligt oberörd av sådana "trivialiteter". Som tur var drog ovädret över under natten och på specialens första dag var det toppenväder! Vinnarens och Vildandens var funktionärer i Ökl-rutan.


På fredag morgon var det äntligen dags för årets första provstart. Esset skötte sig alldeles utmärkt och jag trodde nog att det skulle bli ett excellent. Tyvärr fick jag två änder på fötterna och det gjorde att det istället blev ett VG. Det var inte många hundar som fick excellent och det kändes ändå skönt att äntligen gå till pris.

Isa med familj som har Vinnadottern Esmeralda kom till Ånnaboda och startade på WT. Hon gjorde det bra och fick fina 76p. Det var så härligt att se och få träffa lilla Vinna, Esmeralda menar jag. Såå lik Vinna och en riktigt härlig hund!

På specialens sista dag var det utställning. Det var hela 38 öppenklasstikar och Esset placerades som nummer två med jättefin kritik


Årets semester har passerat på tok för fort. Den sista semesterveckan genomfördes den enda riktiga husvagnstrippen. Vi ville inte åka för långt men ändå komma iväg så vi siktade in oss på Öregrund och Gräsö och det blev en riktigt hit. Supermysigt ställe, fint väder och en jättehärlig avslutning på semestern.





På vägen hem gjorde vi en avstickare till Hofors och hälsade på Johan och Johanna i nya huset. Mycket trevlig avslutning på semestern.

För att fira att Esset gått till pris på jaktprov så införskaffade jag mig en Garminklocka. Den innebar att träningen blev ännu roligare. Enklare att att mäta avstånd och ta tid och mina löprundor blev längre och snabbare åter igen.

Henriks farbror Bengt dog hastigt och utan förvarning alldeles för tidigt i juli med begravning i augusti.

Det har hänt mycket oväntat och konstigt detta år som vi trodde skulle bli det år då allt återgick till det normala igen. Hösten skulle inte bli något undantag...

Vi skulle äta surströmming med logen men suringskivan blev inställd och det kanske var lika bra det. Bristen på surströmming har gjort att priserna blivit mycket höga. När suringskivan blev inställd njöt vi istället av kräftor på egen hand.

Sista helgen i augusti åkte jag upp till Umeå för att starta på tollingjaktprov igen. Esset gjorde ett superfint prov och jag är väldigt väldigt nöjd med hennes arbete. Hon visade verkligen vad hon kan den första dagen. Långa transporter efter vattnet gjorde dock att hon la ner viltet långt i från mig innan hon tog upp dem och kom in med dem. Detta gjorde självklart att det inte blev ett excellent utan ett VG istället. 

Dag två var hon nog lite trött för då gick söket trögt och prisvalören sjönk till ett Good.

I Umeå upptäckte jag knöl i bröstet något som självklart gjorde att jag så snart jag kom hem bokade tid för undersökning och fick en tid i kirurgmottagningen i Gävle 3 veckor senare.

September
Den fina sommaren gav fin skörd från trädgården men massor av tomater och vindruvor.

Några fina dagar blev det även i höst men jag hann inte riktigt med att ta de där fina höstbilderna som jag brukar försöka ta. Några bilder blev det i alla fall...



Den 18 augusti åkte jag ner till Kuså över dagen för att åter igen starta på tollinjaktprov. Nog sjutton skulle vi väl få ett excellent före säsongen var över? Men näää inte denna helg heller... Än en gång var Esset jätteduktigt och gjorde ett kanonfint prov men så byter hon en fågel på söket, något hon aldrig tidigare gjort. Gör man så så får man inget pris.

Dagen efter provet var jag ner till Gävle där knölen i bröstet skulle undersökas. Blev ny mammografi, ultraljud och dessutom biopsier och efter en dryg vecka kom svaret att det inte var något malignt eller något som behövde åtgärdas. Skönt!

Den 24 september stod vi som arrangör av SSRK Gävleborgs KM och WT. Blev en mycket bra dag men lite väl intensiv då jag själv startade på provet. 

Några räknefel och annat gjorde att det blev några fel vid prisutdelningen. Inga jättestora förändringar för topp ekipagen men det blev ändå en del efterspel som jag som mottagare av anmälningarna och resultatsammanställning fick stå till svars för. Jobbigt då det varit mycket den senaste tiden och jag därför var ordentligt trött. Kanske därför jag gjorde det till en större grej än vad det egentligen hade behövt vara.

Jag och Esset startade i Ökl på WT för första gången. Nollade två stationer men slutade ändå på 12 plats med 46p.

I slutet av september blev Henrik dålig. Började med en konstig smärta i armen men också i magen. Blev till slut undersökningar och första slutsatsen var Bältros men också magsår och han blev såklart sjukskriven. Bältrosen visade de typiska tecknen men magsmärtorna blev inte bättre. Efter några veckor och ytterligare undersökningar konstaterade en läkare att det förmodligen INTE var magsår utan helt enkelt bältrosen som också utvecklades invärtes. Högre och längre dos med medicin mot bältrosen gav effekt men misstanken är ändå att stress resulterade i att bältrosen blossade upp just nu.

Samtidigt som Henke låg sjukskriven hemma så åkte jag Maria och Marie till Gotland för att starta på årets sista tollingjaktprov. Sista chansen för i år för någon resa till Skåne är inte aktuellt för min del.

Provet dag ett gick i häftig miljö i ett dagbrott. Helt annorlunda miljö än man är van vid. Esset startade sent och genomförde ett jättefint prov. Äntligen äntligen kammade vi hem det där efterlängtade resultatet Excellent.


Även Essets syster Ipa lyckades bra vid provet och belönades också med ett excellent men i Elitklass.

Dagen efter fick jag möjlighet att flytta upp till Ökl. Esset genomförde ett helt suveränt prov i regn och en mera traditionell miljö. Hon genomförde två snygga vattendirigeringar och ett helt fantastiskt sök och en bra dubbelmarkering. Det blev ett VG i öppenklasspremiären och jag är så nöjd med vår prestation även om jag tycker att vi skulle ha haft ett Excellent.


Måste få stämma upp i ett Äntligen! Vilket bra avslut på månaden och jaktprovsåret.

Oktober
Inledde månaden med att för fjärde gången vaccinera mig mot Covid-19. 

Årets sista husvagnssemester gick till Valkalalampi där vi fiskade, spårade med hundarna och umgicks med Johan och Johanna. Bra avslut även om fisket var fullkomligt värdelöst den här helgen.


Huset vi med jobbet ska flytta till i mars börjar ta form på kattvikskajen. 

Den 18 oktober tog jag ett nytt personligt löprekord. Har aldrig sprungit längre än 7 km tidigare men denna dag sprang jag hela 8,2 km och dessutom på en riktigt bra tid, 46 minuter.

Några dagar senare genomförde jag den snabbaste 4 km-rundan i mitt liv.

Henkes födelsedag firades med middag med Lasse och Birgitta


Ännu ett löprekord slogs den 24 oktober då jag genomförde en löprunda på över 1 mil för första gången i mitt liv. Tiden hamnade dessutom på under en timma. Snyggt jobbat av mig om jag får säga det själv.

I början av året fick jag ett meddelande om att min hemsida behövde uppdatera PHP vilket inte säger mig någonting. Tänkte att jag skulle ta tag i det sen men helt plötsligt hade jag bara en dag på mig. Genomförde jobbet och hela hemsidan försvann. Paniken var totalt men efter ett gediget steg för steg jobb så lyckades jag till sist återskapa sidan som nu fungerar som den ska igen.

Eftersom jobbet ska flytta i mars så monterade vi ner hundgården och sålde hundhuset till chefen så att vi slapp flytta hem det tunga huset. Bra att göra det innan vintern för då skulle det vara riktigt svårt.


Vinna blev allt piggare under hösten. Den hunden har verkligen 100 liv! Hon ger aldrig upp och det är vi glada för. 💓Så många gånger hon lurat oss att slutet varit nära och nu fyller hon 12 år nästa gång.

En fin höst dag sista helgen i oktober tog vi utelunch och gick ner till grillplatsen och gjorde Kolbullar.


November
I november gjorde vi äntligen slag i sak och bytte lås så nu slipper vi ha nycklar med oss hela tiden. Kommer särskilt att uppskattas i sommar när man har lite kläder och ska ut med hundarna.

Efter Gotlandshelgen fick jag ont i ena hälen. Det har bara blivit värre så jag bokade ett besök hos Beng Norman. Han var tämligen säker på att jag trampat igenom hälkudden. Behövde avlastning men kunde fortsätta springa om jag sprang på tå och inte belastade hälen. Nya skor införskaffades i hopp om att det skulle bli bättre.

Äntligen äntligen äntligen fick Lasse och Birgitta vatten i Änga. Efter att E4an byggdes har deras källa påverkats så mycket att den torkat ut så nu har en brunn borrats istället. Vi spenderade en helg där i november med långa promenader och god mat.




Årets sista utställningar genomfördes i Rättvik där vi tog en hotellhelg med lite vandring och restaurangbesök också. En riktig mysig helg men Esset ville inte alls springa utan hoppade och busade mest hela tiden vilket resulterade i ett VG och ett slätt Excellent. 

Helgen i övrigt var dock mysig med vandring till Springkällan, promenad i Tälberg och diverse restaurangbesök.



Ett sista löprekord hanns med innan foten fullständigt kraschade. 12,5 km på 1 timmar och 14 minuter och det var konditionsmässigt inga problem.


Nån kortare löprunda genomfördes efter detta men sen var jag tvungen att kapitulera för den onda foten. Den gör numera så ont bara av att gå på så det skulle nog vara dumt att fortsätta springa.

På jobbet genomfördes ett inköp som dock innebar att jag kunde röra på mig lite i alla fall. En kontorscykel som man kan cykla på samtidigt som man jobbar vid datorn. Supercool!

Den första snön kom den 17 november

Eftersom det var så pass kallt och det dessutom kom lite mera snö så låg årets första snö kvar.

Snöovädret till trots så genomförde vi i alla fall en träning. Det har inte blivit mycket träning den sista tiden efter Gotlandsprovet men i slutet av november blev det i alla fall en träning och sedan efterföljande fika på julmarknad i Forsa.

Julpyntet kom upp ovanligt tidigt i år, redan den 24 november. Det är inte likt mig men det blir väldigt mysigt så det var verkligen värt den nu när det är så mörkt ute.

När jag även skulle julpynta på jobbet gjordes en mindre behaglig upptäckt. Den fryst där vi förvarar gäddor för kvicksilveranalys hade gått sönder så när jag kom ner i källaren luktade det skunk. När frysen slutat fungera vet vi inte men "doften" förtäljer väl att det nog kanske var i alla fall en vecka sedan. Urk! 30 sura gäddor är ingen behaglig doft. Bara att tömma frusen och bära upp den och ställa ut den.

Sista helgen i november besökte vi en rad julmarknader så i år har man varit på julmarknad i Forsa, Hög, Delsbo och Näsviken. Riktigt mysigt och dessutom fick jag äntligen besöka Farmhouse i Delsbo där vi käkade lunch men tyvärr blev det inge bubbel den här gången eftersom jag ju körde.

December

Vi inledde december med middag och firande av Ida som fyllde 50 år den 2 december. I present blev det ett presentkort på Öbergs Guld. Kul format på deras presentkort.

Jag har en önskan om en tröja som Johanna ska sticka åt mig. Garner beställde i mars men har restats och leveransen har skjutits på framtiden hela tiden. I början av december gjorde jag slag i sak och avbokade den färg som de hela tiden restade och beställde den från ett annat ställa. I början av december hade jag äntligt fått hem alla garner. Nu kommer det säkert att gå fort om man jämför med tiden det tog att få hem materialet.

Som att det inte varit nog med sjukdomar och skador i år så drabbades jag den 8 december av Covid. Det tog hårt även om det bara var normala förkylningssymptom men jag var så trött. Bara några dagar efter att jag insjuknat så insjuknade även Henke. Vi klarade oss i nästan 3 år men nu slog det till med full kraft. 

Typiskt eftersom vi den 14/12 skulle åka på Sabaton cruise till Tallin. Nu blev det inget med det men vi hade ändå lite tur. Henke kontaktade Länsförsäkringar där vi har en reseförsäkring och det slutade faktiskt med att vi fick tillbaka hela bokningsavgiften på drygt 8.000 kronor. 

Trots sjukdom och orkeslöshet så ska hundarna ut. Blev bara promenader men de fick i alla fall promenader som resulterade i att jag klarade mitt stegmål på 10.500 steg per dag. Promenaderna gick långsamt och tog på krafterna så jag sov ofta 2-3 timmar efteråt. Som tur var så var i alla fall vädret fint men kallt! 


Ond fot, covid och dessutom nästan -20 grader. Det är inte meningen att jag ska springa i december tydligen.

När jag piggat på mig lite så passade jag på att frosta av viltfrysen och inventera viltförrådet. Bra att få nått gjort i alla fall trots att man var hemma och var sjuk.

Ett annorlunda år kräver annorlunda traditioner. På julavslutningen på jobbet bjöds det på smörgåstårta. Mycket godare än julmat. 😋



Dagen före julafton åkte vi till Enånger för uppesittarkväll. Julmaten intogs dagen före julafton i år och på julafton grillades istället oxfilé och vi gjorde potatisgratäng till. På dagen blev det jullunch med julmat. Många paket blev det till julklappsspelet 😮😮😮 

Eftersom Henke sagt upp sig för att byta jobb och gå tillbaka till Voith så behöver vi en ny bil. Tjänstebilar har man inte på Voith så då blir han av med sin nuvarande bil. I mellandagarna åkte vi ner till Sandviken och där blev det bilköp av ytterligare en Tucson men av 2019 års modell. Lite tråkigt med samma färg men ja ja....

Året avslutades traditionsenligt hemma hos oss tillsammans med Ida, Gösta, Kicki och Henrik. Grillning och matlagning stod som vanligt på schemat. Hundarna tog nyårsfirandet med ro.


Nu ser vi fram emot ett händelserikt och mera positivt år 2023

Inga kommentarer: