måndag, januari 23, 2023

Ny kortvecka...

 Efter en riktigt härlig helg väntar nu en kort arbetsvecka på kontoret. Henke arbetar sista veckan på Pandrol där han kommer att sluta nu på onsdag. På måndag nästa vecka börjar han på Voith igen där han jobbade tidigare. Han är därför ledig(arbetslös) torsdag och fredag så då har även jag passat på att ta ut lite av min flex.

Dagen började inte helt bra., Nått verkar konstigt med bilen som bara gick på el och där förbränningsmotorn inte vill gå igång. Eftersom förbränningsmotorn är en förutsättning för att gå värme i bilen så blev det en kall tur till jobbet då det var nästan -15 grader. ute.

Hela dagen spenderades på kontoret med fortsatt gallring och rensning i arkivet. När jag gjorde listor och register så trampade jag samtidigt på kontorscykeln och kom upp i hela 15 km.

På lunchen åkte jag hem till tjejerna och gick en runda efter skoterleden. Precis innan jag kom tillbaka ut på vägen kom grannens hund, som var lös. Hon sprang rakt på Vinna vilket resulterade i en konfrontation. Såg att det var en bloddroppe i snön men upptäckte först när jag kom hem att Vinna fått en skada under ögonlocket på höger öga. 

Direkt efter denna händelse blev det en tur först till verkstan för att lämna min bil som inte går som den ska. Fördelen var att jag kunde ta Henkes bil därifrån eftersom de monterat klart extraljus på den. Dock fick jag flytta över hundarna som jag hade med i bilen samt fällar mm eftersom något sådant inte fanns i Henkes bil.

Direkt efter detta åkte jag till jobbet och hann jobba en halvtimma innan det var dags att åka till veterinären då jag fått en akuttid för Vinnas öga. Då konstaterade att det var tredje ögonlocken som fått sig en ca 1 cm lång reva. Som det verkar har inte hornhinnan skadats så nu blir det ögondroppar 4 ggr/dag en vecka framöver och sen hoppas vi att ögat klarar av att läka ihop av sig själv så att det slipper sy.

Sista timmarna på dagen blev det jobb hemifrån.

Inga kommentarer: