torsdag, december 14, 2023

Besök i Tallin och mera rock

Trots noll och ingen sömn så blev det uppstigning klockan 07:00 för frukost på Buffén. Efter maten gick vi tillbaka till hytten och slappade en stund innan vi gick upp till Marie och Stefan då planen var att gå iland i Tallin när båten lagt till.

Det är enkelt, nära och bra att ta sig in till centrum och gamla stan i Tallin. I år var det dock snöigt och mycket moddigt att gå då de kanske inte har samma rutiner när det gäller snöröjning och sandning som vi har uppe i norr. Dessutom är det svårt att ploga ojämna kullerstensvägar så det var rätt jobbigt att promenera.











Vi besökte som vanligt julmarknaden på torget som inte är särskilt imponerande om jag får säga det själv. Fick sedan runt  lite i omgivningen tills vi började bli lite hungriga vid 12:30. Då blev det en pizza på en pizzeria som var både gammal och prisbelönt och pizzor var mycket goda.

Efter detta blev det en promenad tillbaka till båten så när vi kom tillbaka visade stegräknaren redan på 13000 steg. Då la vi oss i hytten och vilade några timmar samt såg lite skidskytte innan vi gick till taxfreen och kompletteringshandlade lite och sedan träffade Marie och Stefan en stund innan middagen. Middagen kändes bättre idag men det berodde väl på att man visste vad som väntade, vad som var gott och dessutom var vi inte lika hungriga så vi åt lite lättare.

Kvällen blev sedan lång och intensiv med många bra spelningar till sent in på natten så vi kom inte i säng förrän vid 3-tiden.


Inga kommentarer: