söndag, december 31, 2023

Nyårsafton

 För första gången på några år ska vi inte fira nyår hos oss vilket känns skönt då vi inte riktigt kommit i ordning än. Vi kommer inte heller att träffas tidigt på dagen för grillning vilket vi gjort i många år.

Efter en kopp kaffe framför nyhetsmorgon så tog jag med Esset på en löprunda för första gången på mycket länge. Det blev totalt 4,2 km pluss lite promenad.

Frukost intogs framför skidor på tv och sen blev det en promenad med tjejerna genom byn. Vi började efter skoterleden då tjejerna även fick ett antal linjetag och Esset sprang lös hela tiden. Det var lite löst så lite jobbigt var det att gå efter skoterleden.  På tillbakavägen gick vi efter vägen.

Lite vila i soffan framför skidor och hockey eftersom jag inte somnade förrän vid 6-tiden i natt. Somnade inte på eftermiddagen men fick i alla fall vila.

Klockan 17:30 packade vi bilen och åkte mot Stenberg där vi skulle fira in nyåret hos Ida och Gösta tillsammans med Kicki och Henrik.

Vi började vid snöbaren ute på gården med MoraNisse och bubbel. Vid 19:30 gick vi in och förberedde middagen. Jag och Henke hade gjort skagenröra så det var bara att steka bröd och lägga upp förrätten. Till detta drack vi Prosecco. 

Vi tjejer förberedde sedan varmrätten medan grabbarna gick och bastade. Oxfilé med potatisrosor och Sherrysås. Till varmrätten serverades ett Amaronevin.

Till efterrätt hade Kicki och Henrik förberett Crème Brulee och till det så drack vi traditionsenligt ett Tokaji

Tanken var att vi skulle spela spel men det hanns inte med innan det var dags för 12-slaget med Nyårstal och utsikt över stan. Lugnt med fyrverkerier dock, lugnare än vanligt upplever jag det som.

Vid 2-tiden liftade vi med Kicki och Henrik som skjutsade hem oss innan de åkte hem till Ljusdal.

När vi kom hem blev det sänggång ganska direkt vid 3-tiden. 

Inga kommentarer: